Velež savladao NK Varaždin, u subotu protiv FK Sloboda

03.07.2019.

Danas je u Travniku, na stadionu Pirota, odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i NK Varaždin. Na kraju, Rođeni su golovima Cvijanovića i Zvonića upisali pobjedu rezultatom 2-0.

Danas su igrali: Bogdanović – Dario, Zvonić, Zeljković, Čivić – Ćosić – Vehabović, Behram – Cvijanović, Brandao – Berisha.

Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Veleža rezultatom 1-0. Strijelac gola bio je Obren Cbijanović u 38. minuti.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Rođeni, koji u 61. minuti dolaze do vodstva od 2-0. Zvonić je na asistenciju Čivića pogodio mrežu Varaždina. 

Nakon toga, Marques je zamjenio Ćosića, nakon čega je Zeljković prešao na poziciju zadnjeg veznog. Ubrzo je u igru ušao i Hasanović umjesto Behrama. Priliku da se upiše u strijelce imao je Berisha, ali je odbrana Varaždina na vrijeme reagovala. U 71. minuti upravo je Berisha napustio igru, a ušao je Dudić, nakon čega se Brandao pomjerio u vrh napada. 

Cvijanović je imao priliku da još jednom zatrese mrežu Varaždina, ali se isatknuo golman dobrom intervencijom.      U 78. minuti Osmić je zamjenio Vehabovića, a nakon toga Bilić, Mrgan, Samardžić i Mandžuka su dobili priliku za igru umjesto Čivića, Zvonića, Brandaa i Cvijanovića.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da su Rođeni upisali pobjedu rezultatom 2-0. 

U petak se ekipa vraća u Mostar, a u subotu 06.07. na programu je utakmica protiv Slobode.

Bravo Rođeni!

#musvdg