Velež i Travnik remizirali bez golova

Jedna od najzanimljivijih utakmica u 16. kolu Prve lige FbiH odigrana je danas u Mostaru, na stadionu Vrapčići, gdje su se sastali Velež i Travnik.

Nakon 90. minuta završilo je početnim rezultatom, 0:0. Rođeni su istrčali u slijedećem sastavu : Tipura – Krcić, Mahinić, Zvonić, Petrović – Ćosić, Avdić – Mujuzinović, Tatar, Handžić – Panesso.
U prvom poluvremenu smo gledali ravnopravnu igru, bez većih prilika. Važnost i pritisak ove utakmice su sigurno utjecale na igrače, koji nisu prikazali najbolju igru. Velež je imao priliku zaprijetiti iz prekida, ali Tatar nije uspio uputiti dobre centaršuteve. Sa druge strane, Travnik je zaprijetio u 38. minuti, ali je Tipura odlično odbranio. Na poluvrijeme se otišlo bez golova.
U drugom poluvremenu smo gledali manje-više istu igru. Velež nije uspijevao stvoriti konstatni pritisak oko gola Travnika, dok su se gosti zadovoljili jednim bodom. Mahinić je imao najbolju šansu za Rođene, ali njegov šut glavom prolazi pored stative. Trener Rahimić je pokušao izmjenama da promijni tok utakmice, ali Memić, Ćemalović i Gosto nisu uspjeli napraviti prevagu.
Na kraju, remi bez golova je i najrealniji rezultat utakmice.

Velež: Tipura, Petrović, Avdić, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Tatar, Handžić, Garcia, Mahinić, Krcić 

Klupa : Rahimić, Isić, Uzun, Rodrigo.

Trener : Ibro Rahimić

Travnik: Nurković, Nuhić, Hasanhodžić, Kovač, Baltić, Jusufbašić, Pekija, Goloman, Pejić, Zukić, Smajić.