Velež do velikog boda u Visokom

FK Velež došao je do zlata vrijednog boda na teškom gostovanju kod drugoplasirane Bosne iz Visokog.

Rođeni su istrčali u sastavu : Abdihodžić – Krcić, Mrgan, Zvonić, Petrović – Ćosić, Panesso, Mujezinović – Ovčina, Handžić, Rodrigo. Na klupi su ostali Tipura, Avdić, D. Ćemalović, Uzun, Cenaj, Tatar i Brandao. 

Susret je počeo s blagom inicijativom Rođenih, ali prvu šansu na utakmici imala je Bosna kad je šut Hodžića odbranio danas odlični golman Veleža, Abdihodžić. U borbenom prvom poluvremenu šanse za Velež su propustili Ovčina i Rodrigo, dok su za Visočane najviše prijetili Džafić i Hodžić.

Najljepši trenutak na utakmici se desio u 39. minuti, kada je Panesso odigrao dupli pas s Rodrigom na 20 metara od gola Veleža, da bi zatim pretrčao čitavu odbranu i vezni red Bosne iz Visokog i sjajno pogodio za slavlje velikog broja navijača koji je danas doputovao u Visoko iz Mostara, ali i drugih krajeva Bosne i Hercegovine.

Vodstvom Veleža se odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme Bosna otvara furiozno i pokušava da dođe do gol(ova) koji bi ih vratili u borbu za Premier Ligu Bosne i Hercegovine. Nakon nekoliko sjajnih odbrana Abdihodžića i kada se činilo da igračima Bosne ponestaje snage, Dinu Ćemalovića nakon jednog duela pogađa lopta  u ruku u svom šesnaestercu  i sudija Kazlagić svira jedanaesterac za domaće, koji sigurno realizira kapiten Bosne, Čabaravdić.

Do kraja utakmice, Bosna je imala inicijativu, ali nije imala velikih prilika, dok je Velež pokušavao iz kontre da dođe do pobjede.

Na kraju konačan rezultat glasi Bosna Visoko – Velež Mostar 1:1.

Treba naglasiti odličan prijem delegacije, navijača, stručnog štaba i igrača Veleža od strane domaćina ovog susreta, te poklon koji je dobio predstavnik FK Velež, Veselin Đurasović, od uprave Visočke Bosne zbog 36-godišnjice osvajanja Kupa Maršala Tita.