Važna pobjeda Veleža protiv Širokog Brijega

Danas je u Mostaru odigrana utakmica 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Velež i NK Široki Brijeg. Nakon 90 minuta sportske borbe, pobjeda Veleža rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Fajić u 19. minuti.

Trener Veleža, Feđa Dudić, na teren je poslao sljedeće igrače: Bobić – Dario, Zvonić, Manev, Čivić – Zeljković, Hasanović – Ćosić, Kalezić, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Bogdanović, Mrgan, Kuduzović, Osmić, Vehabović, Behram i Berisha.

Na drugoj strani, za Široki su igrali: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Marić, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin. Na klupi su bili Miškić, Barišić, Franjić, Jurilj, Jurić, Vukoja i Hrkać.

Rođeni su krenuli odmah prema golu gostiju. Zeljković je u 3. minuti dobro zagrijao dlanove golmana Zlomislića, da bi Fajić u 14. minuti imao priliku, ali je bio kratak da pravilno zahvati loptu. Ipak, u 19. minuti, na asistenciju Ćosića, Fajić glavom pogađa mrežu Širokog, za vodstvo Veleža 1-0.

U 24. minuti Čivić je odlično ubacio sa lijeve strane, Fajić glavom šutira, ali dobro reaguje Zlomislić. Do kraja prvog poluvremena se pretežno igralo između dva 16-erca, nije bilo većih prilika, tako da se na odmor otišlo sa vodstvom Veleža od 1-0.

U 50. minuti Fajić je gurnuo u priliku Kalezića, koji je dobro šutirao, ali je golman Zlomislić još bolje odbranio. Široki je u drugom poluvremenu malo pojačao pritisak na odbranu Veleža, koja se dobro snalazila u par navrata. U 63. minuti izvršena je prva izmjena u timu Veleža, Vehabović je zamjenio Kalezića. 

Rođeni su dobro kontrolisali ritam utakmice, te nisu dozvoljavali Širokom da ozbiljnije ugroze gol Bobića. U 82. minuti izvršena je druga izmjena, Berisha je zamjenio Zeljkovića. Pred kraj utakmice, Brandao je ustupio svoje mjesto Behramu. 

Do kraja utakmice, Vehabović je imao priliku, ali je lopta otišla malo pored gola. Na kraju, važna pobjeda Veleža, koja ulijevaju dozu samopoudanja pred gostovanje na Koševu.

Bravo Rođeni!