Uspješna generalka Veleža protiv Bosne

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i NK Bosna Visoko, koja je za obje ekipe poslužila kao generalna proba pred nastavak prvenstva u okviru Prve lige FBiH. Na kraju zadovoljniji mogu biti Rođeni koji su slavili rezultatom 2-0.

Danas su Rođeni na teren istrčali u sljedećem sastavu : Bobić – Ćosić, Memić, Valencia, Mešanović – Rodrigo, Lucas, Mujezinović – Behram, Ovčina – Mujanović.

Sa druge strane, gosti iz Visokog predvođeni Ivom Ištukom, krenuli su sa ovih 11 : Bekan, Hajdarević, Pidro, Mulić, Mujkić, Cana, Sadiković, Dizdarević, Murga, Šarić, Rizvanović.

Prije početka utakmice igrači Bosne su pozdravili domaće navijače koji su uzvratili aplauzom.

2222222222222222

Picture 1 of 1

Prvo poluvrijeme ponudilo je par prilika na obje strane, iako je jak vjetar dosta ometao igrače. Gosti su prvi pokušali preko Šarića u 7. minuti, ali njegov udarac završava pored gola. Nakon toga, Mujezinović je zbog jakog udarca u nogu morao prepustiti mjestu Kuloviću u 8. minuti.

Nakon toga, za Rođene su pokušavali Ovčina, Valencia, Lucas, ali bez uspjeha. U 20. minuti Ovčina odlično šutira prema golu Bekana, koji još bolje interveniše i izbija loptu u korner. U 30. minuti Ćosić odlično prolazi po desnoj strani, šalje povratnu loptu na vrh 16-erca gdje Lucas natrčava na nju, čiji udarac završava preko gola.

Na drugoj strani, gosti su preko Šarića pokušali doći do gola, ali njegov udarac završava pored gola. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Rođenima, koji su igru otvorili izmjenom Obradović – Memić, a vrlo brzo priliku za igru dobio je i Brandao umjesto Rodriga. U 56. minuti Kulović pokušava, ali njegov udarac brani Bekan. Isto se dogodilo u 62. minuti, kada je Behram pokušao.

Ipak, bolja igra u drugom poluvremenu krunisana je u 70. minuti kada je Mujanović, na asistenciju Kulovića, pogodio glavom za vodstvo Veleža 1-0. Seid Behram je u 75. minuti iz kornera pogodio prečku. Nakon toga, Nukić je zamjenio Mešanovića.

U 80. minuti Kulović opet sa desne strane ubacuje loptu na drugu stativu, gdje se nalazi Ovčina i posprema loptu u mrežu Bekana. Do kraja utakmice nije bilo promjena, tako da je završilo rezultatom 2-0.

33333333333333

Picture 1 of 1