Tri gola Veleža za tri važna boda protiv Rudara

Danas je u Kaknju odigrana utakmica 9. kola Prve lige FBiH između Rudara i Veleža. Nakon 90 minuta igre, Rođeni su upisali važnu pobjedu rezultatom 3:1, te tako i nakon 9. kola zadržali 1. mjesto na tabeli. Strijelci su bili Fajić, Behram i Brandao, dok je Kovač pogodio za Rudar. 

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu : Bobić – Biševac, Zvonić, Mrgan, Dario – Zeljković – Behram, Vehabović – Mujezinović, Ovčina – Fajić. Na klupi su bili Tipura, Alikadić, Mešanović, Ćosić, Cvijanović, Brandao i Lucas.

Rođeni su prvi zaprijetili u 5. minuti kada je Mujezinović prošao po lijevoj strani, koji proigrava Behrama čiji udarac završava preko gola Rudara. Domaći su preko Kovača probali u 14. minuti, ali i njegov udarac završava pored gola Bobića. Ubrzo je svoj udarac oprobao i Vehabović, ali golman Bekan na pravom mjestu.

Rođeni do prednosti dolaze u 21. minuti preko Nusmira Fajića, na asistenciju Ovčine, koji tako postiže 10. gol u ovoj sezoni. Nakon gola, Kobilica je pokušao ugroziti gol Veleža, ali je Bobić na pravom mjestu. U 29. minuti Mujezinović izlazi pred Bekana, pokušava ga savladati lob udarcem, ali bez uspjeha. Nakon toga, Mujezinović je gurnuo u šansu Ovčinu, ali Bekan dobro reaguje.

Rudar je pokušao uzvratiti, ali je Velež u prvom poluvremenu bio bolji na terenu i nije dozvoljavao previše igre pred svojim golom. Pred kraj poluvremena, Rođeni su došli do drugog gola i tako na najbolji način krunisali dobru igru. Vehabović je izveo slobodni udarac, uposlio Mujezinovića koji pronalazi Behrama, i to je 2-0 za Velež. Rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa izmjenom. Umjesto Nusmira Fajića, koji se malo žalio na povredu lože tokom sedmice, u igru je ušao Brandao. Zanimljivo, domaćin je odmah izvršio sve tri izmjene i dao sve u napad. U 52. minuti trener Ibro Rahimić je bio primoran izvršiti i drugu izmjenu, jer je Behram zbog povrede nakon jednog starta morao napustiti teren, a u igru je ušao Ćosić. Domaćin je preko Bajre Spahića probao u 60. minuti da ugrozi gol Veleža nakon kornera, ali bez veće opasnosti za Bobića.

Rođeni su u 67. minuti postigli treći gol. Brandao i Ovčina su odigrali lijepu akciju, nakon koje je Brandao upisao gol, a Ovčina asistenciju. Domaćin je uspio reagovati nakon primljenog gola, pa je Kovač smanjio na 3:1 u 69. minuti.

U 74. minuti izvršena je treća izmjena u timu Veleža. Dario je izašao iz igre, a priliku za igru je dobio Hamza Mušinović. U 88. minuti Rođeni su mogli i do novog gola, ali je udarac Mujezinovića glavom zaustavila prečka. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da su Rođeni upisali tri važna boda koja ih zadržavaju na 1. mjestu.

BRAVO ROĐENI !