Tri gola Veleža za nova tri boda i pobjedu protiv Goražda

Danas je odigrana utakmica u okviru 2. kola Prve lige FBiH između FK Velež i FK Goražde. Nakon 90 minuta igre, Rođeni su upisali tešku pobjedu rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Fajić, a jedan gol dao je Brandao. Za goste je pogodio Blagojević.

Za Rođene su danas igrali : Bobić – Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović – Ćosić – Vehabović, Behram – Mujezinović, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Tipura, Zeljković, Cvijanović, Ovčina, Alikadić, Mrgan i Lucas.

Na drugoj strani, za Goražde su igrali : Ćulov Ne., Ćulov Ni., Dučić, Šehić, Đoković, Korjenić, Huseinspahić, Blagojević, Islamagić, Kapetan, Mirković. Na klupi su bili Mujanović, Hukara, Ferhatović, Kamenica, Gluhačević, Džebo, Danilović.

Prvi šut smo vidjeli u 5. minuti kada su gosti preko Kapetana probali ugroziti gol Bobića, koji je bio na mjestu. Ipak, prvi do gola dolaze Rođeni. Mujezinović je iznudio prekršaj na ivici 16-erca, kojeg je izveo Vehabović, a Zvonić je zaustavljen na drugoj stativi prekršajem, a sudija Bandić pokazuje na penal. Kao i u Čapljini, siguran je bio Brandao, igrala se 9. minuta.

Nakon toga, Rođeni su nastavili sa napadima. Opet je pokušao Brandao, ali golman Ćulov brani. Brandao je pokušao uposliti Fajića na prvoj stativi s desne strane, koji kasni za par centimetara na loptu. Goražde nije bilo bezopasno, pokušavali su preko mladog Šehića koji se odlično ubacivao po desnoj strani, ali je odbrana Veleža na kraju uspjevala dobro reagovati.

U 30. minuti odlična prilika za Velež. Fajić je majstorski uposlio Behrama koji je izašao sam pred golmana Ćulova, koji brani udarac Seida. U 34. minuti navijači su se sjetili svoga brata sa tribine, Jasmina Kasumačića, koji nas je napustio prije pet godina. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo rezultatom 1-0 za Rođene.

Početkom drugog poluvremena mali šok za Rođene. Gosti preko Blagojevića dolaze do 1-1 u 48. minuti. Nakon toga, Šehić je imao priliku, ali njegov šut ide preko gola Bobića. Trener Ibro Rahimić odmah reaguje sa izmjenama, Cvijanović i Lucas zamjenili su Mešanovića i Behrama. Nakon izmjena, Ćosić je otišao lijevo.

Rođeni su krenuli po drugi gol, probali su Brandao i Fajić, ali bez uspjeha. U 67. minuti odbrambeni igrač Goražda, Ćulov Nidal, dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton. Tada su Rođeni još više pojačali pritisak na gol Goražda, Brandao je imao dobar šut koji prolazi pored gola.

Treća izmjena Rođenih je bila na sve ili ništa. Ovčina je zamjenio Kuduzovića u 71. minuti, tako da su u odbrani ostali Dario, Zvonić i Ćosić. Blagojević je imao priliku, ali je zakasnio na ubačaj sa desne strane. Veliki pritisak Rođenih se ispaltio u 77. minuti, kada je Fajić glavom prevario golmana Ćulova, i to je 2-1 za Rođene i veliko slavlje na tribinama.

Do kraja utakmice, Rođeni nisu dozvolili gostima da ozbiljnije ugroze gol Veleža, a pred sami kraj utakmice Fajić glavom postavlja konačnih 3-1.

Bravo Rođeni !