Sutra prva utakmica završnice prvenstva FBiH za pionire, najmlađi putuju u Zagreb na međunarodni turnir

Osim kadetskih i juniorskih selekcija Veleža, nastup u završnici prvenstva izborila je i selekcija pionira, koja je odbranila naslov u HNK ligi.

Sutra, 07.06.2017. godine, na rasporedu je prva utakmica završnice prvenstva FBiH za pionire, u kojoj će naši Rođeni ugostiti ekipu ŠN Romari iz Viteza. Utakmica se igra na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni sa početkom u 17h. Revanš utakmica na rasporedu je za vikend, 10.06.2017. godine. Pobjednik putuje na završni turnir na kojem će se odlučiti o prvaku FBiH.

U isto vrijeme, naša najmlađa selekcija, 2008/09. godište za vikend putuje u Zagreb na međunarodni turnir Kustošija 2017. Smještaj i kotizacija obezbijeđeni, a sa ekipom putuju treneri Kalajdžić i Prguda.

Mlađe omladinske selekcije FK Velež Mostar dobile su poziv da učestvuju na jednom od najvećih i najmasovnijih turnira u Evropi, Norway Kup – Oslo, koji se održaje od 27.07. do 06.08.2017. godine.
Na gore navedenom turniru će učestvovati ekipe iz Norveške, Danske, Španije, Italije, Rusije, Brazila, Bolivije, Hrvatske, Grčke i dr. Kako bi našim dječacima obezbijedili prevoz, avio karte, hotele i ishranu potrebna su znatna finansijska sredstva.

Samo učestvovanje i predstavljanje naše države Bosne i Hercegovine i našeg Kluba na ovakvom turniru je od velikog značaja. Zbog toga Vas ovim putem pozivamo da u skladu svojih mogućnosti budete i Vi dio ovog projekta odlaska naših dječaka u Oslo, Norveška.

Eventualne uplate možete izvršiti na žiro račun Omladinske škole FK Velež Mostar : 102 714 000 000 5098