Sretno Tarik !

06.07.2018.

Svakoj priči dođe kraj, pa tako i onoj između Tarika Isića i Veleža. Nakon razgovora sa trenerom Rahimićem, u jednom korektnom i prijateljskom tonu, odlučeno je da se putevi raziđu. Jedan od faktora koji je uticao na ovakvu zajedničku odluku je Tarikova želja za većom minutažom.

Tarik Isić rođen je 05.03.1996. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije Veleža, od pjetlića pa sve do prvog tima, a nastupao je i za reprezentativne selekcije BiH U-15, U-17, U-19. Sa Veležom je u 18. godini potpisao profesionalni ugovor, koji je istekao 30.06.2018. godine.

Odigrao je 41 prvenstvenu utakmicu, od toga 10 u okviru Premijer lige BiH, a 31 u okviru Prve lige FBiH. Prije odlaska, Tarik se želio zahvaliti svima :

„ Želim da se iskreno zahvalim trenerima koji su radili sa mnom u proteklom periodu a pogotovo u omladinskim selekcijama, treneru Spahiću, Kalajdžiću, Đurasoviću, Tojagi, Zaimoviću i Novakoviću. Također, veliko hvala i navijačima koji su bili uz nas, i u dobru i u zlu. Svima u i oko kluba želim puno sreće u narednoj sezoni. Mostar u srcu, Velež do groba !“, rekao je Tarik Isić.

FK Velež se zahvaljuje Tariku na velikom trudu, zalaganju i korektnom ponašanju, te iskreno želi puno sreće i zdravlja u nastavku karijere.

Sretno Tarik !

TARIK ISIĆ