Sportska subota za Rođene

18.11.2017. godine

Danas je u Donjem Vakufu odigrana prijateljska utakmica između FK Radnik i FK Velež, povodom obilježavanja 90 godina postojanja FK Radnik. Iako je rezultat bio u drugom planu, u odnosu na lijepo druženje, Rođeni su golom Handžića slavili rezultatom 1:0. 

Danas je odigrano i 13. kolo juniorske Premijer lige BiH, posljednje u jesenjem dijelu sezone. Na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni gostovao je Zrinjski, koji je upisao pobjedu rezultatom 5:3. Golove za Velež dali su Halilović, Bajraktarević i Maksumić, dok je za goste dvostruki strijelac bio Rozić, a po jedan gol su dali Mašić, Božić, i ag. Rođeni se trenutno nalaze na 9. mjestu sa 17 bodova.

Također, jutros su završno kolo u jesenjem dijelu prvenstva HNK lige igrali pretpioniri i pioniri Veleža, koji u gostovali u Čapljini. Pretpioniri su upisali pobjedu rezultatom 3:0. Precizni su bili Puce, Đuliman i Džaferbegović. Pretpioniri su završili jesenji dio na 1. mjestu sa maksimlanih 39 bodova, uz gol razliku 80:7.

Pioniri su odigrali bez golova, bilo je 0:0. Pioniri su također završili na 1. mjestu, sa 35 bodova, deset više od drugoplasirane Čapljine.

Sutra svoje obaveze završavaju i pjetlići u okviru Hey lige.