FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve naše članove, navijače i prijatelje Kluba da je Upravni odbor FK Velež, nakon konsultacija sa šefom stručnog štaba Deanom Klafurićem, donio odluku o prihvatanju ponude za transfer našeg odbrambenog fudbalera Brune Oliveire u FC Gwangju iz Južne Koreje.

Bruno de Oliveira Souza rođen je 09. juna 1996. godine i pored klubova u matičnom Brazilu, nastupao je u redovima NK Široki Brijeg, odakle je, u augustu prošle godine, pojačao redove mostarskih Rođenih potpisavši ugovor koji ga je sa našim klubom vezao do kraja naredne takmičarske sezone.

Iako se za kratko vrijeme svojim kvalitetnim partijama i odnosom uspio ustaliti u prvom timu Rođenih i predstavljati siguran bedem u odbrambenoj liniji našeg tima, ponuda koja je stigla na adresu našeg Kluba bila je zadovoljavajuća za obje strane, te je donesena odluka o transferu ovog fudbalera u južnokorejski tim, te će nakon obavljenog ljekarskog pregleda isti biti obavljen.

Za vrijeme svog boravka u dresu Rođenih, upisao je ukupno 14 nastupa.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Brazilcu na profesionalnom pristupu i doprinosu ostvarenim rezultatima, te mu upućuje najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku njegove fudbalske karijere.

Obrigado e Boa sorte, Bruno!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *