Sigurna pobjeda Veleža protiv Rudara

Danas je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica u okviru 23. kola Prve lige FBiH između Veleža i Rudara iz Kaknja. Nakon 90 minuta igre, dobra igra i pobjeda Veleža rezultatom 4:2.

Za Rođene su danas igrali : Bobić – Alikadić, Imamović, Kuduzović, Mešanović – Zvonić – Mujezinović, Lucas – Mujanović, Brandao, Ovčina. Na klupi su bili: Tipura, Memić, Mrgan, Isić, Behram, Rodrigo, Kulović.

Rođeni odlično otvaraju utakmicu i preko Kuduzovića u 6. minuti, koji se najbolje snašao nakon kornera, dolaze do prednosti. Nakon toga, veliku šansu je imao Mešanović, koji je nakon duplog pasa sa Lucasom izlazi sam pred Jovanovića, koji spašava svoju ekipu. Ubrzo je i Brandao imao priliku, ali promjene rezultata nije bilo.

Gosti uzvraćaju u 21. minuti kada Mušija izlazi sam pred Bobića, koji odlično brani njegov prizemni udarac. Nakon njega, probali su Spahić i Kobilica iz slobodnog udarca, ali bez problema za Bobića.

Rođeni do drugog gola dolaze u 40. minuti, kada Zvonić postiže gol nakon centaršuta Mujezinovića iz slobodnog udarca. Ipak, gosti u 43. minuti iskorištavaju grešku odbrane Veleža, i preko Čehajića smanjuju prednost na 2-1. Rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. U 51. minuti lijepa akcija Veleža, kada Mujezinović proigrava Mujanovića na desnoj strani, isti upućuje jak centaršut prema Ovčini na drugoj strani koji pogađa stativu. Nakon toga, Ovčina je imao priliku za popravni nakon lijepog pasa Lucasa, ali bez promjene rezultata.

U 61. minuti prva izmjena kod Rođenih. Brandao je napustio igru, a ušao je Seid Behram. Ubrzo nakon toga, priliku za igru dobio je Rodrigo, koji je zamjenio Mujezinovića.

Haris Ovčina se iskupio za dva promašaja, te je u 72. i 78. minuti pogodio za vodstvo Veleža 4:1. Vrijedi spomenuti lijepu asistenciju Behrama za prvi gol Ovčine. Isti je nakon drugog gola izašao iz igre, a priliku za igru je dobio Kulović. Gosti su uspjeli odgovoriti drugim golom u mreži Bobića, precizan je bio Smolo u 81. minuti. 

Na kraju, lijepa utakmica i sigurna pobjeda Veleža rezultatom 4:2.

Bravo Rođeni !