Sigurna pobjeda Rođenih protiv TOŠK-a

Danas je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica u okviru 3. kola Prve lige FBiH u kojoj su snage odmjerile ekipe Veleža i TOŠK-a. Na kraju, pobjeda Veleža rezultatom 4:0. Dvostruki strijelac bio je Brandao, dok su po jedan dali Ćosić i Ovčina.

Za Rođene su danas igrali : Abdihodžić – Doljančić, Imamović, Panesso, Ćosić – Vasić, Rodrigo – Ovčina, Tatar, Mujezinović – Brandao. Na klupi su bili Tipura, Avdić, Isić, Handžić, Mrgan, Kuduzović i Klarić.

Prvu priliku su imali gosti, koje sa klupe predvodi Igor Remetić, u 12. minuti ali je Abdihodžić bio na visini zadatka, i spasio mrežu Veleža, koji odmah uzvraća i preko Brandaa prijeti golu Dizdarevića, ali bez uspjeha. Nakon toga, gosti su preko Kršića zaprijetili, ali njegov udarac je završio pored gola.

U 23. minuti nakon pauze kako bi se igrači osvježili, Mujezinović je imao lijepu priliku da ugrozi gol Dizdarevića, ali je njegov šut glavom nakon centaršuta Ovčine bio preslab. Sa druge strane, u 35. minuti gosti su bili opasni nakon prekida, ali je udarac glavom Skulića prošao blizu stative Abdihodžića.

Ipak, Rođeni uspjevaju doći do golova prije kraja poluvremena. U 39. minuti nakon proigravanja Mujezinovića, Ćosić je precizan, i to je 1-0 za Velež. Nakon toga u 44. minuti Brandao je siguran sa penala za 2-0, kojeg je iznudio Vasić sjajnom varkom.

Vrijedi spomenuti da je akcija koja je završila penalom krenula nakon odlične intervencije Doljančića kod kornera gostiju i isto tako dobrom dijagonalom Ovčine za Vasića. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 2-0 za Velež.

Na početku drugog poluvremena Velež je imao priliku da zatvori utakmicu trećim golom, ali je udarac Tatara otišao preko gola. Ipak, u 55. minuti precizan je bio Ovčina, nakon sjajnog prodora danas odličnog Mehmeda Ćosića.

Ubrzo nakon trećeg gola, trener Ibro Rahimić radi prvu izmjenu. Iz igre je izašao Ovčina, a u igru ušao Handžić. Gosti su pokušali doći do gola nakon par vezanih kornera, ali je odličnim intervencijama Abdihodžić, koji je danas bio kapiten, rješavao situaciju pred svojim golom.

Sa druge strane, Rođeni su prijetili kontrama i polukontrama. Nakon jedne je Tatar imao šansu da se upiše u listu strijelaca, ali je Dizdarević spasio svoj gol.

Trener Rahimić u 72. minuti iz igre vadi Kerima Tatara, a uvodi Maida Mrgana, što je bio jasan znak da se utakmica želi na miran način privesti kraju. Ipak, u 74. minuti Velež dolazi i do četvrtog gola. Opet je precizan bio Brandao.

Do kraja utakmice priliku za igru dobio je i Tarik Isić, koji je zamjenio Rodriga. Na kraju, sigurna pobjeda Veleža rezultatom 4-0, iako su gosti do prvog gola Veleža bili u najmanju ruku ravnopravan protivnik na terenu.