Seid Behram : Ispunio sam dječački san, postao sam prvotimac voljenog Kluba

Nakon komplentiranja igračke dokumentacije Seid Behram je i službeno postao novi igrač Veleža. Tako je Behram, nakon vremena kada je bio član kadetske selekcije, opet obukao crveni dres Veleža. Ugovor je potpisan do kraja ove sezone, a nakon toga će se ponovo sjesti za stol kako bi se dogovorio nastavak saradnje.

Seid Behram rođen je 12.07.1998. godine u Mostaru. Prve fudbalske korake pravi u Veležu, da bi početkom 2014. godine prešao u Željezničar. Nakon toga, potpisuje za Reading, ali zbog poteškoća oko dobivanja radne vize odlazi u Lille na posudbu. Ipak, s obzirom da je u Francuskoj oduševio, Lille je otkupio njegov ugovor. Međutim, nakon toga, odlazi u Luxemburg, gdje se zadržao sve do dolaska u Mostar.

„ Povratak u Klub za koji navijam od kako znam za sebe je nešto nevjerovatno. Ostvario sam dječački san, postao sam prvotimac Veleža“, rekao je Behram i nastavio :

„ Igrači su me odlično primili. Neke sam poznavao od ranije, neke sam tek upoznao, ali imam veliku podršku od svih njih, što mi jako puno zanči. Od samog početka radimo na vrhunskom nivou, i smatram da imamo kvalitet da uradimo velike stvari u narednom periodu.“

Seid Behram je pokušao usporediti situaciju u trenutku kad je napustio Velež, i situaciju koju je zatekao :

„ Kada sam odlazio situacija u Klubu je bila na solidnom nivou, ništa nije slutilo da će se Klub naći u velikim problemima. Ipak, ono što sam zatekao kada sam došao je fascinatno. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti da napredujemo iz dana u dan, i da ćemo akoBogda vratiti Velež tamo gdje mu je i mjesto, a to je sami vrh bh. fudbala.“

Seidu želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.