Saopštenje za javnost FK Velež

Poštovani članovi, navijači, simpatizeri te ostali prijatelji kluba ovim putem Vas želimo obavijestiti oko izmjene muzičkih izvođača na crvenoj večeri u Cirihu.
 
Sama organizacija je krenula prije nekih 9 mjeseci i kao što znate inicijalni učesnici na crvenoj večeri su trebali biti Enes Begović i Željko Samardžić koji su nam u više navrata potvrdili svoje učešće. Sa istima nismo potpisivali nikakav ugovor jer su trebali pjevati dobrovoljno bez ikakvog novčanog iznosa.
 
Početkom mjeseca Septembra u jednom danu smo dobili obavijesti od oba izvođača da nisu u mogućnosti da uzmu učešće na crvenoj večeri a kao razlog su naveli prijetnje kako njima samima tako i njihovim menadžerima. Iako je ta obavijest u tom momentu bila iznenađujuća prihvatili smo je sasvim normalno i nastavili sa daljom organizacijom oko same crvene večeri jer najveća zvijezda večeri treba i mora da bude FK Velež bez obzira ko od muzičkih zvijezda uzme učešće.
 
Nakon toga klub je kontaktirao nekoliko drugih muzičkih zvijezda sa kojima smo postigli dogovor o nastupu na crvenoj večeri te Vas ovim putem obavještavamo da će pored centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem nastupiti sljedeći muzički izvođači: Mustafa Šantić sa bendom, Eso Balić i Jasmin Burek. Pored toga bit će upriličena i tombola sa mnoštvom bogatih nagrada.
 
Također Vas ovim putem pozivamo da se u što većem broju odazovete na akciju kupovine karata te da zajedno nastavimo sa izgradnjom našeg stadiona Rođeni, a sredstvima od crvene večeri se planira pokriti zapadna i sjeverna tribina stadiona Rođeni te postaviti stolice. U nadi da ćete se odazvati našem pozivu srdačno Vas pozdravljamo.
 
UO FK Velež Mostar