Salko Mujanović novi igrač Veleža

Komplentiranjem igračke dokumentacije Salko Mujanović je i službeno postao novi igrač Veleža. Ugovor je potpisan do kraja aktuelne sezone, 2017/18.

Salko Mujanović rođen je 15.11.1996. godine u Cazinu. Prve fudbalske korake pravi u FK Krajina, zatim odlazi u Bosna Union, da bi u sezoni 2016/17 otišao u Austriju.
U Austriji je nastupao za Worgl i Rudersdorf, a posljednji klub prije dolaska u Velež bio je Lafnitz. Po vokaciji je krilni napadač, a po potrebi može da igra na poziciji najisturenijeg igrača.

„ Drago mi je da sam došao u Klub koji ima veliku historiju, ali i ambiciju da se što prije vrati u vrh bh. fudbala. Velike ambicije imam i ja, tako da se nadam da ćemo zajedničkim radom ostvariti naše ciljeve“, rekao je Mujanović i nastavio :

„Odlično sam primljen od igrača, stručnog štaba i ljudi u Klubu, a ono što me posebno raduje je podrška navijača koju imam od prvih prijateljskih utakmica. Zbog svega navedenog, jedva čekam početak prvenstva. Nadam se da ću im se golovima odužiti na podršci“

Salki Mujanoviću želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha u proljetnom dijelu sezone koji je pred nama.