Rudar Kakanj slavio pobjedu protiv Veleža

Danas, 23.09.2017. godine, na rasporedu su bile utakmice 8. kola Prve lige FBiH. Rođeni su gostovali u Kaknju, kod ekipe Rudara. Na kraju utakmie, pobjeda domaćina rezultatom 1:0.

Rođeni su danas igrali u sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Zvonić, Kuduzović, Petrović – Imamović, Ćosić, Panesso – Ovčina, Mujezinović, Brandao. Na klupi su ostali: Tipura, Avdić, Alikadić, Handžić, Isić, Klarić, Rodrigo. Zbog suspenzije do okončanja disciplinskog postupka na klupi nema trenera Ibre Rahimića. Uz Mustafu Kodru danas je sjedio Avdo Kalajdžić.

Kod Rođenih, Imamović je igrao na poziciji zadnjeg veznog, dok su u sredini odbrane igrali Zvonić i Kuduzović. U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše prilika. Prvi su zaprijetili domaćini u 10. minuti, kada su nakon osvojene lopte na sredini terena brzom transformacijom došli do gola Veleža, ali je Abdihodžić na vrijeme reagovao.

Rođeni su prvi put pokušali zaprijetiti u 22. minuti nakon prekida, ali Zvonić nije uspio dobro šutirati glavom. Nakon toga, domaćini su pokušali u 27. minuti, ali udarac sa 17 metara odlazi preko gola. Pred sami kraj poluvremena, Rudar je opet pokušao nakon prekida doći do gola, ali je odbrana Veleža to blokirala.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom. U svlačionici je ostao Brandao, dok je u igru ušao Rodrigo, koji je zauzeo svoje mjesto u sredini terena, a Panesso je otišao u vrh napada.

U 53. minuti domaćini su imali priliku nakon jedne gužve u 16-ercu, ali je Zvonić odlično reagovao i ispred same gol linije ispucao loptu u korner. Nažalost, u 62. minuti nije uspio reagovati na isti način. Kobilica je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, koja pogađa Zvonića i odlazi u mrežu Abdihodžića.

Rođeni su nakon primljenog gola krenuli prema naprijed, ali nisu uspjevali ozbiljnije ugroziti gol Rudara. Izvršene su i dvije preostale izmjene. Prvo je Handžić zamjenio Ćosića, a nakon toga Alikadić je dobio priliku za igru umjesto Doljančića.

Domaćini su imali priliku u 75. minuti nakon jednog prekida kada je Abdihodžić loše reagovao, ali se na kraju ispravio i odlično odbranio udarac domaćeg igrača. U 84.minuti Spahić je imao veliku priliku da dovede Rudar do prednosti od dva gola, ali njegov udarac sa par metara odlazi preko gola.

Na kraju, domaćin je upisao vrijednu pobjedu rezultatom 1:0.