Rođeni zadovoljni utakmicom protiv Kairata, sutra protiv FC Farul Constanta

02.02.2019.

Nakon jučerašnje utakmice protiv Kairata, koja je ponudila za ovaj dio priprema odličnu utakmicu u kojoj smo vidjeli šest golova (3:3 konačan rezultat), igrači i stručni štab Veleža nastavljaju sa pripremama. Jutros (02.02.2019.) odrađen je regeneracijski trening, a u poslijepodnevnim satima na rasporedu je novi trening na terenu.

Mali osvrt na utakmicu protiv Kairata dao nam je šef stručnog štaba, Ibro Rahimić, koji je bio zadovoljan, pogotovo igrom u prvom poluvremenu:

„Zadovoljan sam kako smo odigrali prvo poluvrijeme, te kako smo parirali dobrom protivniku. U drugom poluvremenu, kada su ušli mlađi igrači, nismo bili na nivou kao u prvom, vjerovatno je strah učinio svoje, ali ovo im je sigurno odlično iskustvo koje će im puno značiti u nastavku karijere“, rekao je Ibro Rahimić.

kairat3

Zadovoljan načinom kako je ekipa odgovorila na igru protivnika bio je i kapiten Veleža, Denis Zvonić (photo: Facebook FC Kairat)

„Jučerašnja utakmica protiv Kairata odigrana je u brzom i jakom tempu, bilo je dosta jakih duela i na trenutke oštre igre, ali zadovoljan sam načinom na koji smo mi odgovorili na takvu igru. Utakmica je bila odlična, pored golova bilo je još šansi, tako da sam zadovoljan kako smo odigrali protiv jedne dobre ekipe, kao što je Kairat“

U prilogu Kairat TV (YouTube kanal) možete pogledati golove sa jučerašnje utakmice.

Sutra, 03.02.2019. godine, na rasporedu je nova utakmica. Protivnik Veležu bit će Farul, ekipa koja se takmiči u drugoj Rumunjskoj ligi.

Utakmica se igra u 15:30h po lokalnom vremenu (Antalya) odnosno 13:30h.

Sretno Rođeni!