Rođeni zadovoljni nakon utakmice sa Bosnom, u subotu protiv Igmana za kraj prvog dijela sezone 2018/19

14.11.2018.

Rođeni su u subotu, 10.11.2018. godine, savladali ekipu Bosne rezultatom 5:1, te se tako na najbolji mogući način oprostili od svojih navijača na Stadionu Rođeni, kada je u pitanju prvi dio sezone 2018/19. Pred nama je sada posljednje 15. kolo jesenjeg dijela prvenstva, u okviru kojeg naši Rođeni gostuju u Konjicu, kod ekipe Igmana. Sigurni smo da će navijači u velikom broju doći i još jednom biti 12. igrač Veleža.

Nakon utakmice, trener Ibro Rahimić bio je zadovoljan rezultatom, dok se u igri još neke stvari mogu podignuti na veći nivo :

„S obzirom da nam je ovo bila zadnja domaća utakmica u ovom dijelu sezone, željeli smo da što prije dođemo do dobrog rezultata. Dogovorili smo se u svlačionici da odmah krenemo prema naprijed, kako bi što prije postigli gol. U tome smo i uspjeli, jer smo do polovine poluvremena vodili sa 2:0. Međutim, kada smo trebali da još malo uložimo snage da dođemo do trećeg gola i tako odvedemo utakmicu u mirne vode, mi smo krenuli da previše igramo individualno. Takva igra se nastavila i početkom drugog poluvremena, što je protivnik iskoristio da smanji prednost. Tada su igrači vidjeli da tako više ne ide, opet su dali gas i do kraja utakmice dali još tri gola. Na kraju, postigli smo dobar rezultat, ali je bilo dosta grešaka koje se ne smiju ponavljati u drugim utakmicama, a pogotovo u narednoj protiv Igmana, koja nam je izuzetno važna. Želimo pobjedu u Konjicu i da neporaženi završimo polusezonu, kako bi mogli reći da je bila uspješna.“, rekao je Ibro Rahimić, te nastavio u vezi ružnih povika sa tribina :

„Sigurno da su navijači naš 12. igrač. Međutim, desio se jedan momenat koji je izritirao publiku. Neki su to iskoristili za neke povike, što ne bi trebalo biti, jer se to dešava i u drugim klubovima.  Ne treba sada od toga praviti problem. Ukoliko ima nekih nesuglasica, mi ćemo to riješiti unutar kluba. Mi moramo zadržati pobjednički mentalitet i atmosferu. Navijači moraju razumiti da kod igrača dođe malo do nervoze, jer ima dana kada ih lopta ne sluša. Uvijek ima onih koji misle da ne valja ono što drugi rade, ali to je njihovo pravo. Naše je da igramo, a ja znam da je to prije bilo puno gore nego sada. Mi se svi moramo okrenuti narednoj utakmici protiv Igmana i da nastavimo sa pobjedničkom atmosferom.“

Svoj komentar na zadnju utakmicu dao je i mladi Amar Alikadić, koji je sretan zbog svih onih koji su bili tu kad je bilo teško, a sada se nalaze na dobrom putu za povratak u Premijer ligu BiH :

„Što se tiče utakmice protiv Bosne, mislim da smo još jednom pokazali da smo dominatna ekipa u ovoj ligi. Da smo postigli još koji pogodak mislim da ne bi bilo nezasluženo. Drago mi je zbog momaka koji su još od prije ovdje i koji znaju kroz šta smo sve prošli da bi bili ovdje gdje smo sada.“, rekao je Alikadić, koji se kratko osvrnuo na ružne povike :

„Ružni povici sa tribina dosta negativno utiču, posebno na nas mlade igrače. Sada nam treba samo podrška, nadam se da će u budućnosti ružnih povika biti sve manje.“

Jedan od aktera događaja koji je izazvao negodovanje sa tribina je Mustafa Mujezinović, koji je preuzeo odgovornost :

„Malo je ružno što se to desilo između mene i Vehabovića. Do mene je bilo, on ništa nije kriv i ovim putem se izvinjavam.“, rekao je Mule, te nastavio :

„Navijače molim za malo strpljenja, jer  sa ružnim komentarima samo stvaraju veći pritisak, igračima pada koncentracija i nadam se da ružnih povika više neće biti.“

Mujezinović se kratko osvrnuo i na utakmicu protiv svog bivšeg kluba :

„Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice da izađemo visoko i napednemo Bosnu. Postigli smo rani pogodak, što nam je dalo vjetar u leđa, tako da smo ubrzo dali i drugi. U drugom poluvremenu, nakon primljenog gola, nastavili smo sa svojom igrom, te smo do kraja utakmice postigli još tri gola.“

Uz svoje saigrače bio je i Seid Behram, koji je utakmicu pratio sa tribina i bio je zadovoljan onim što je vidio :

„Posmatrajući sa tribina utakmicu mislim da su igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice. Drago mi je da su od pet golova četiri različita strijelca, što znači da nije samo Nusmir Fajić koji daje golove i od kojeg prijeti opasnost.“, rekao je Behram, te se kratko osvrnuo na zdrastveno stanje i mogućnost da zaigra u Konjicu :

„Nekoliko dana treniram, drago mi je da sam se vratio, super se osjećam. Iako nije bila neka duga pauza, jedva čekam da se vratim na teren. Tokom sedmice razgovarat ću sa trenerom, ali mislim da nisam još spreman za igru, ne želim da riskiram pa da se povreda vrati.“

Naredna utakmica na rasporedu je u subotu, 17.11.2018. godine, kada Rođeni gostuju u Konjicu, kod ekipe Igmana. Početak utakmice zakazan je za 13:30h.

#MUSVDG