FK Velež Mostar

Treći dan prodaje donatorskih karata za utakmicu 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Velež i HŠK Zrinjski, koja je na programu u petak 15.10.2021. godine od 17h na stadionu Rođeni, završili smo na broju 3.717!

Podsjećamo, donatorske karte se mogu kupiti u klupskim prostorijama u Cernici, zatim putem web shopa koji se nalazi na službenoj stranici, a uplatiti možete i na sljedeći žiro račun: 102 001 00000 19471.

U toku je procedura za aktiviranje Paypala, koji trenutno nije u funkciji.

https://fkvelez.ba/…/donatorska-karta-13-kolo-mtel…/

Hvala Rođeni!

#musvdg

Fazlija Puzic
13 Oktobra, 2021

1 comments on “Rođeni za Rođene!

 1. Poštovani Klube, RAjo, Rođeni …

  Jedan sam od vas, zaljubljenika u Velež, njegovu boju, njegovu zvijezdu i njegovu prošlost, budučnost i pravičnost. Kao jedinka vjerovatno sam i bezvrijedan u poređenju sa gomilom, nisam pristalica ni gomile ni rulje, ali me je život naučio cijeniti te iste kada kao takve podignu nivo svijesti i organizuju se. U tom smislu i želim da ostanem kao jedan iz gomile, bez broja i imena i sa nadom da će naš broj da raste a da svi zajedno izrastemo u bedem odbrane onog što nas čini RAjom Rođenih. Mislim da je sad pravi trenutak za to, mislim da smo se kao takvi dizali iz pepela već više puta i da nas ova posljednja bakljada u tunelu može koštati i više od izrečenih kazni onih koji su nam ovo kuhali i nadali se našoj reakciji, onakvoj kakva je bila.

  Nisam za to da se na ovaj način šteti ugledu našeg kluba koji je i krvlju i znojem i radom i požrtvovanjem stečen, ali mi nije ni mrsko to što je na granici Hercegovine povučena linija gdje više ne možete nekažnjeno da nas kažnjavate, mislim na sve nas Rođene i na Mostar i na sve ono što nam čine već dugi niz godina.

  Nedavno izrečene kazne Veležu su upravo proporcionalne mržnji onih koji su krivci za uzroke, onih koji uništavaju i ono malo dobrog i pozitivnog što još nisu uništili od 90-ih na ovamo, ništa novo za nas koji ovo vidimo, razumijemo, a od sad nadam se i proporcionalno kažnjavamo i one koji naš ugled kvare, a nalaze se među nama kao i naše prirodne neprijatelje.

  U ovim momentima kada nas misle skrenuti sa našeg puta želja mi je da se što više naših ljudi nađe uz Velež, makar to bilo i uz nepodržavanje skupine navijača u crnom, ali da pomognemo klubu i ljudima koji rade odlično svoj posao i da saniramo materijalnu štetu koja je nanesena klubu, onu nematerijalnu nećemo tako lako sanirati sve dok istina ne izađe, a ona je spora.

  Kupivina donatorskih karata je najmanje što možemo učiniti, a najbolji je pokazatelj koliko nas ima koji stojimo iza Veleža.

  Moja poruka ostalim simpatizerima je da nije bilo teško biti uz Velež ljetos kada nas je samo Isićeva nespretnost mogla zaustaviti od daljeg plasmana među najbolje klubove Evrope. Bilo je to i časno i lijepo i uživali smo svi za sitan novac. Ti koji su bili junaci tada su bili naši Rođeni, isto kao što su nekada 90-ih bili junaci oni koji su branili grad i ljudske vrijednosti u njemu od pomani fašizma, samo 40-ak godina nakon što se grad spasio od iste bolesti. Za taj grad i za univerzalne ljudske vrijednosti, ginuli su ljudi, a da nisu…, ni grada ni kluba, ni ljudskih vrijednosti u njemu i nama ne bi bilo. I dok naši ratuju danas na i oko fudbalskih terena, pomozimo svojom solidarnošću gradu i ljudima u njemu i onim koji se za njega bore. I dobra riječ je pomoć a ako se odlučimo na materijalnu pomoć Veležu, onda treba da znamo da direktno utičemo na ishod budučih ratova koji kod nas na žalost ne jenjavaju.

  I krv svoju za crvenu boju !!

  Bolje grob nego rob !

  Sretno Rođeni !!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *