Rođeni vrijedno treniraju, sutra (srijeda 03.07.) protiv NK Varaždin

02.07.2019.

Fudbaleri Veleža i stručni štab na čelu sa Ibrom Rahimićem od 29.06. vrijedno treniraju u Hadžićima, kako bi početak sezone Premijer lige BiH, koji je zakazan za 20.07., dočekali u optimalnoj formi.

Radi se dva puta dnevno, ujutro na fizičkoj spremi, a poslijepodne se radi sa loptom na terenu FK Radnik Hadžići. Vremenski i svi drugi uslovi su jako dobri, tako da je stručni štab zadovoljan odabirom destinacije za mini pripreme.

Svi igrači koji su otputovali na pripreme su u trenažnom procesu, nema problema sa povredama, što sigurno raduje sve u stručnom štabu. 

Sutra, srijeda 03.07., na programu je prijateljska utakmica protiv NK Varaždin, ekipe koja je izborila plasman u 1. HNL ligu. Ekipa Varaždina je u nedjelju, 30.06., minimalnim rezultatom od 1:0 pobijedila FK Željezničar, a strijelac jedinog gola bio je Brlečić.

Utakmica između Veleža i Varaždina se igra u Travniku, na stadionu Pirota, sa početkom u 18h. Ovom prilikom se zahvaljujemo NK Travnik na ustupljenom terenu i pomoći oko organizacije utakmice.

Rođeni će trenirati u Hadžićima do petka, kada je planiran povratak u Mostar, gdje će se u subotu, 06.07. odigrati prijateljska utakmica protiv FK Sloboda. Satnica utakmica će se precizirati u narednom periodu.

Sretno Rođeni!

#musvdg