Rođeni utakmicom protiv Podgrmeča uveličali proslavu oslobođenja Sanskog Mosta

09.10.2018.

Danas su Rođeni svojim prisustvom odali poštovanje i uveličali proslavu oslobođenja Sanskog Mosta u ratu 1992.-1995. godine.

U sklopu proslave odigrana je utakmica protiv Podgrmeča koja je završila pobjedom Veleža rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je Brandao, dok je jedan gol dao Cvijanović. Danas su igrali Tipura, Alagić, Zvizdić, Kuduzović, Mešanović – Ćosić – Agović, Lucas – Cvijanović, Mandžuka – Brandao. Priliku za igru su dobili još Rahimić, Puce, Jelovac, Zaimović i Balavac.

Podsjećamo, Rođeni u subotu dočekuju ekipu Novog Travnika, gdje se traže nova tri boda i ostanak na prvom mjestu Prve lige FBiH.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Iza nas su utakmice 9. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg su naši Rođeni odigrali odličnu utakmicu protiv Rudara iz Kaknja, gdje su kao gosti upisali sigurnu pobjedu rezultatom 3:1. Nakon utakmice, trener Ibro Rahimić bio je jako zadovoljan igrom i ponašanjem svojih igrača:

„Definitivno odigrali smo jednu od boljih utakmica otkako sam na klupi Veleža. Sve što smo se dogovorili sproveli smo u djelo i bili smo čitavu utakmicu dominatni. Jedino slaba tačka je što smo primili gol. Želim da ovako nastavimo igrati i u narednom periodu, kako bi postali prepoznatljivi u BiH“, rekao je trener Rahimić.

Kada su povrede u pitanju, Fajić se dobro osjeća, dok je povreda Behrama ozbiljnije prirode :

„Što se tiče Fajića, samo je umor u pitanju jer nije prošao pripreme kako treba i umor će se do kraja polusezone sigurno osjetiti. Bio je na kontroli kod doktora, nema nikakvog ožiljka na mišiću, tako da je dobro da smo ga izvukli iz igre, kako bi bio spreman za narednu utakmicu. Kod Behrama je već ozbiljnija situacija, doktori su stavili gips jer je jedna kost malo nacikla. U kontaktu smo sa doktorima, tražimo najbolje rješenje, ali možda smo Seida izgubili do kraja polusezone.“

Tokom sedmice se povrijedio i Alejandro Vignati, za kojeg je polusezona gotova. Trener Rahmić smatra da je ova pobjeda izuzetno važna, jer je Rudar kvalitetna ekipa :

„Imamo kvalitetne igrače naprijed, postižemo golove, samo ih moramo bolje rasporediti. Tri utakmice koje smo remizirali nismo postigli gol. Sada smo protiv Rudara postigli tri gola iz tri dobro izrađene akcije i važno je da nastavimo pobjeđivati. Rudar je sigurno jedna od kvalitetnijih ekipa, tu je i Orašje koje ako prođemo, dolazimo vrlo blizu našeg cilja a to je Premijer liga.“

Jedan od igrača koji je odigrao odličnu utakmicu je Haris Ovčina, koji je na najbolji način iskoristio priliku za igru od prve minute :

„Čitavu sedmicu smo se pripremali za neugodnu utakmicu protiv Rudara u Kaknju, sa željom da ih pobijedimo, kako bi ispravili kiks koji nam se desio protiv Metalleghea. Ušli smo u utakmicu spremni, koncentrisani što se i vidjelo na terenu. Ova tri boda nam puno znače za nastavak sezone, gdje nam sada slijedi utakmica protiv Novog Travnika, kojeg ne smijemo potcijeniti jer tri boda moraju ostati u Mostaru.“

Denis Biševac je mišljenja da je ovo bila jedna od boljih utakmica u ovoj sezoni :

„Jedna od naših boljih utakmica koja je pokazala da kada uđemo kako treba u utakmicu, malo ko može da nam parira. Nadigrali smo Rudar u svim segmentima igre, znali smo kada i kako da se branimo i napadamo. Važna pobjeda i dobra utakmica za nas.“, rekao je Biševac, dok je Edo Vehabović iznenađen lakoćom sa kojom se dobila utakmica :

„To je trabala da bude teška utakmica, ali je na terenu to izgledalo drugačije. Sa ovom pobjedom protiv Rudara ulazimo u utakmicu protiv Novog Travnika sa pozitivnom atmosferom.“

#MUSVDG