Rođeni u subotu protiv Rudara iz Kaknja

19.04.2018.

Vikend koji je pred nama donosi utakmice u okviru 23. kola Prve lige FBiH, u kojem naši Rođeni dočekuju ekipu Rudara iz Kaknja. Utakmica koja se igra u subotu, 21.04.2018. godine, sa početkom u 16:30h.

Ekipa Rudara u proljetnom dijelu prvenstva igra po sistemu toplo-hladno. U sedam odigranih proljetnih kola, upisali su tri pobjede, tri poraza i jedan remi, uz gol razliku 5:5. Na tabeli, Rudar zauzima 9. mjesto sa 30 osvojenih bodova, uz ukupnu gol razliku 24:21.

Trener Rudara, Fadil Hodžić, za ovu utakmicu ne može da računa na suspendovanog Hrustanovića, Vehaba i Pendeka, koji su u zadnjoj utakmici protiv Slavena zaradili treći žuti karton. Utakmicu koju je Rudar izgubio rezultatom 2:0.

Rođeni su nakon dvije vezane pobjede protiv Orašja (1:0) i Travnika (2:0) uvezali dva remija bez golova ( Bosna i Iskra ), te tako opet propustili šansu da uhvate priključak sa ekipama na vrhu tabele.

U zadnjoj utakmici koja je igrana u Bugojnu protiv Iskre, Rođeni su stvorili veliki broj šansi. Mujanović i Kulović su pogodili prečku, ali mreža Iskre je ostala netaknuta. Na kraju, domaćin je imao šansu da upiše vrijednu pobjedu kada su nakon jedne gužve pogodili prečku, tako da je Velež mogao biti surovo kažnjen za propuštene prilike.

U sedam proljetnih kola Rođeni imaju dvije pobjede, jedan poraz i četiri remija, uz gol razliku 4:3. Nažalost, loša realizacija je uzrok što Velež nema više bodova na svom kontu. Zanimljiv je podatak da prvoplasirana Sloga, koja ima devet bodova više, ima jedan poraz više od Veleža, ali je upravo veliki broj remija uzrok ove bodovne razlike.

Za ovu utakmicu trener Rahimić ne može da računa na suspendovanog Doljančića, dok i dalje problema sa povredom imaju Dario i Ćosić.

Glavni sudija utakmice bit će Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici su mu Zjakić i Šabić iz Bihaća, dok je četvrti sudija Sanel Silić iz Cazina. Delegat utakmice je Seadin Badić iz Cazina, dok je posmatrač suđenja Dervišbegović Besim iz Orašja.

Stadion Rođeni, subota 21.04.2018., od 16:30h.

SRETNO ROĐENI !