Rođeni u subotu protiv Olimpika, Imamović : Spremni smo za nastavak prvenstva

Vikend koji je pred nama donosi nastavak takmičenja u okviru Prve lige Federacije BiH. Naši Rođeni u subotu, 10.03.2018. godine, putuju u Sarajevo, na stadion Otoka, gdje će u derbiju 16. kola odmjeriti snage sa Olimpikom. Utakmica se igra od 15h.

Olimpik je dio priprema obavio u Medulinu, gdje su odigrali par prijateljskih utakmica, nakon čega su jednu sedmicu proveli u Neumu. S obzirom da je početak prvenstva bio odgođen, na dan 03.03. odigrali su utakmicu protiv Rudara iz Kaknja. Bilo je 2:2, strijelci su bili Osmanović sa penala i Jusufbašić pred kraj utakmice. Za ovu utakmicu trener Džurbuzović ne može da računa na suspendovane Stojanovića, Jusića i Đoku. 

 

Iza fudbalera i stručnog štaba Veleža je pripremni period od dva mjeseca i 11 odigranih utakmica koje su pokazale mnoge dobre stvari, ali i neke loše na kojima se posebno radilo u trenažnom procesu. Ono što posebno raduje je podatak da nema većih problema sa povredama, tako da su na raspolaganju svi igrači koji imaju pravo nastupa. Jedini igrač koji zbog suspenzije propušta derbi je Denis Zvonić.

Ermin Imamović, koji je u svojoj karijeri nastupao i za Olimpik, zadovoljan je kako je ekipa odradila pripreme i u kakvom stanju dočekuju nastavak prvenstva :

„ Pripreme smo odlično odradili, pokazali smo dosta dobrih stvari, neke smo dodatno i popravili tako da u odličnom stanju dočekujemo nastavak prvenstva i duel sa Olimpikom. Stvorili smo lijepu atmosferu u svlačionici, imamo veliku podršku od predsjednika, stručnog štaba, i svih ostalih u Klubu. Naravno, tu su i navijači koji su stalno uz nas.“

Dobre igre i rezultati u pripremnom periodu pomogli su da ekipa dobije na samopouzdanju :

„Iako rezultati u pripremnom periodu nisu u prvom planu, sve nas raduje da smo u 11 utakmica ostali neporaženi, a imali smo par vrlo jakih protivnika. U tom ritmu želimo da nastavimo i u budućnosti. Pred kraj priprema smo imali malih problema sa sitnim povredama, zbog kojih sam i ja bio van terena. Na sreću, sada je to sve iza nas, i svi smo spremni da protiv Olimpika pružimo svoj maksimum”, rekao je Imamović, pa nastavio :

„Mostar i Velež su nevjerovatno lijepa sredina, i oni zaslužuju da mi, igrači, pružimo svoj maksimum u svakoj utakmici i da im svojim igrama i rezultatima priuštimo zadovoljstvo“

 

Glavni sudija utakmice bit će Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici su mu Huskić, Zjakić i Kasupović. Delegat utakmice je Klišanin Frano, dok je posmatrač suđenja Muratović Sead. Utakmica je okarakterisana kao derbi kola, te je obezbijeđen direktan prenos utakmice na City tv, od 15h.

Sretno Rođeni !