Rođeni u subotu protiv Čapljine otvaraju novu sezonu Prve lige FBiH

Vikend koji je pred nama donosi utakmice u okviru 1. kola Prve lige FBiH za sezonu 2018/19. Naši Rođeni novu sezonu otvaraju utakmicom u Čapljini, koja je na rasporedu u subotu 11.08. od 17:30h.

Igrači Veleža su u okviru priprema koje su krenule 25.06.2018. godine odigrali deset utakmica, u kojima su upisali sedam pobjeda, jedan remi te dva poraza. Osim sedam dana provedenih u Fojnici, Rođeni su ostatak priprema radili u Mostaru, od toga najviše na glavnom terenu Stadiona Rođeni.

Ono što je nedostajalo Veležu u prošloj sezoni je dobar start, tako da su svi maksimalno skoncentrisani na utakmicu u Čapljini, svjesni da će dobar rezultat na Bjelavama dati ogroman vjetar u leđa i povećati nivo samopouzdanja svima u i oko kluba. Također, kao što je rekao trener Ibro Rahimić, oscilacije koje su dešavale u prošloj sezoni moraju se svesti na najmanju moguću razinu.

„ Utakmica protiv Neretve je donijelo vrlo loše prvo poluvrijeme, a možda razlog leži u velikoj vrućini i slabim ulaskom u utakmicu. U dugom poluvremenu smo zaigrali bolje, postigli smo dva gola i stvorili još dosta prilika. Do utakmice sa Čapljinom ćemo raditi da realizaciju još više popravimo“, rekao je Ibro Rahimić, pa nastavio :

„ Sve što smo radili tokom ovih priprema bilo je u cilju da ojačamo i psihički i fizički ekipu, i mislim da smo dosta toga dobrog napravili. Velež će bez obzira protiv koga igrao i gdje god igrao igrati napadački i tražiti pobjedu, jer drugog izbora nemamo ako želimo da ostvarimo naš cilj. Kada je igrački kadar u pitanju, Lucas ima problema sa povredom, vidit ćemo hoćemo li ga voditi u Čapljinu. Sigurno je da nećemo riskirati sa njim.“

Glavni sudija utakmice bit će Topuzović Elvedin iz Tuzle, sa pomoćnicima Zahiragić, Čejvanović i Mujkić. Delegat utakmice bit će Šantić Dalibor iz Busovače, dok je posmatrač suđenja Halilagić Ermin iz Sarajeva.

Utakmica se igra od 17:30h uz direktan tv prijenos na City tv.

Sretno Rođeni !