Rođeni u subotu dočekuju ekipu Slavena iz Živinica

11.04.2019.

U subotu i nedelju na rasporedu su susreti 22. kola Prve lige Federacije BiH. Fudbaleri Veleža u subotu na stadionu Rođeni dočekuju ekipu Slavena iz Živinica, koji se nalazi na 12.mjestu sa 26 osvojenih bodova. Šef struke Ibro Rahimić danas je na poslijepodnevnom treningu, na pomoćnom terenu stadiona Rođeni imao sve igrače na raspolaganju čak i Lucasa koji se vratio u puni trenažni proces nakon povrede koljena koja ga je od terena odvojila puna dva mjeseca. Za ovaj susret konkurišu svi igrači i svi su uvjereni u dobru igru i pobjedu protiv Slavena, te pozivaju navijače u što većem broju da ih podrže na putu ka jednom cilju, a to je Premijer liga.

Važno je istaknuti da na klupu Rođenih na ovom susretu se vraća i šef struke Veleža Ibro Rahimić kojem je istekla kazna od dva susreta suspenzije, koju je zaradio od disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH nakon utakmice sa Olimpikom na Otoci.

Pravdu na ovom meču će dijeliti četvorica sudija.

Glavni sudija je Sarajkić Semir (Sarajevo), a pomoćnici Edin Redžović (Sarajevo) i Mirza Tičić (Sarajevo). Četvrti sudija je Haris Poprženović (Travnik).

Susret Veleža i Slavena je na rasporedu u subotu 13.04.2019.godine u 16:30h.

Sretno Rođeni!

VIDEO izvještaj sa treninga pogledajte u nastavku