Rođeni u nedjelju protiv TOŠK-a

Nedjelja koja je pred nama, 25.03., donosi utakmice 18. kola Prve lige FBiH. Naši Rođeni putuju u Tešanj, gdje će odmjeriti snage sa ekipom TOŠK-a. Utakmica koja se igra od 15:30h.

U prošlom kolu Rođeni su neugodno iznenadili domaćim porazom protiv Bratstva. Poraz koji je potvrdio da ekipa još uvijek nije spremna za sami vrh tabele i povratak u Premijer ligu. Međutim, prvenstvo se nastavlja i svaka utakmica u narednom periodu zahtjeva maksimalno zalaganje i angažman, kako bi se ostvarili što bolji rezultati. Rođeni trenutno zauzimaju 7. mjesto sa 27 osvojenih bodova.

Za ovu utakmicu trener Ibro Rahimić ne može da računa na Mehmeda Ćosića, koji je povrijeđen napustio teren protiv Bratstva, i pitanje je da li će biti spreman i za naredno kolo, koje je na rasporedu 31.03. Također, utakmicu će propustiti i Kuduzović, koji je dobio slobodno zbog smrtnog slučaja u porodici.

Na lakše povrede su se žalili Alikadić i Dario, ali bi trebali biti u konkurenciji za utakmicu protiv TOŠK-a. U odnosu na dosadašnje dvije utakmice, stručni štab može da računa na Lucasa Ojedu Nahuela, koji će dodatno pojačati konkurenciju kada je u pitanju sredina terena i igra prema naprijed. Suspendovanih igrača nema.

Ekipa TOŠK-a je u prva dva „proljetna“ kola upisala jednu pobjedu protiv Iskre na domaćem terenu rezultatom 2:0, dok su kao gosti poraženi od Rudara iz Kaknja 2:1. Nalaze se na 13. mjestu sa 16 bodova, dva više od Iskre koja se nalazi u zoni ispadanja.

Glavni sudija utakmice je Antoni Bandić, dok su pomoćnici Zahiragić, Ahmetašević i Topuzović. Delegat utakmice je Mujkanović iz Tuzle, dok je posmatrač suđenja Mrković iz Sarajeva.

Sretno Rođeni !