Rođeni sutra u Živinicama protiv Slavena

21.09.2018.

Pred nama su utakmice 7. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg naši Rođeni gostuju u Živinicama, kod ekipe Slavena. Utakmica se igra sutra, 22.09.2018. godine sa početkom u 15:30h.

Ekipa Slavena se nakon 6. kola nalazi na 11. mjestu sa 6 osvojenih bodova i gol razlikom 6:8. Kao domaćini, bili su bolji od ekipe Novog Travnika (2:0) i Bosne iz Visokog (1:0), a doživili su poraz od Jedinstva (0:1). U posljednjem kolu, kao gosti, poraženi su od ekipe TOŠK-a sa 3:2.
Kao i prošlih sezona, najveća opasnost će prijetiti od iskusnog Mirnesa Salihovića, koji je sa 4 gola drugi strijelac lige, odmah iza Nusmira Fajića koji već ima 8 golova. Također, dres Slavena od ove sezone nosi i Minel Doljančić, koji je dres Veleža nosio u prošloj sezoni.

Rođeni su nakon sjajne igre i visoke pobjede protiv Zvijezde u srijedu ugostili ekipu Sarajeva, u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Iako su na kraju pobjedu upisali gosti, Velež je nakon ove utakmice dobio potvrdu da je u odnosu na prošlu sezonu napravljen korak naprijed u igri, te da se s pravom gaje ambicije za Premijer ligu BiH naredne sezone. Nažalost, crveni karton koji je Kuduzović dobio u 90. minuti bit će razlog da propusti naredne tri utakmice. Tako je danas odlučila Disciplinska komisija NSFBiH.

Osim Kuduzovića, ovu utakmicu će propustiti i Benjamin Tipura (viroza), tako da će Edis Rahimić sjediti na klupi za rezervne igrače. Ovčina se malo žali na povredu, ali je krenuo sa ekipom na put. Svi ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu na čelu sa Ibrom Rahimićem. Ekipa u dobrom raspoloženju i sa samopouzdanjem putuje u Živinice, gdje će se tražiti treća gostujuća pobjedu u ovoj sezoni, te ostanak na 1. mjestu.

Glavni sudija utakmice bit će Jasmin Varupa iz Travnika. Pomoćnici su Delić, Smriko i Karić. Delegat utakmie je Kahrić Nazif iz Jajca, dok je posmatrač suđenja Hasanović Sead iz Sarajeva.

Sretno Rođeni !