Rođeni sutra protiv TOŠK-a

08.09.2018. godine

Pred nama su utakmice 5. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg će naši Rođeni gostovati u Tešnju, kod ekipe TOŠK-a. Utakmica se igra u nedjelju, 09.09.2018. godine, sa početkom u 16:30h.

Ekipa TOŠK-a nakon 4. kola zauzima 7. mjesto sa osvojenih 6 bodova, uz gol razliku 6:4. Kao domaćin, upisali su dvije pobjede protiv Bratstva (3:1) i Čapljine (3:0), dok su kao gosti upisali dva poraza protiv Bosne (1:0) i Jedinstva (2:0).

Rođeni nakon 4. kola zauzimaju 1. mjesto sa 10 osvojenih bodova, uz gol razliku 10:3. Remijem protiv Olimpika u zadnjem kolu prekinuta je serija od tri pobjede. Pred njima je sada neugodno gostovanje u Tešnju, gdje će se tražiti novi bodovi, kako bi kao vodeći na tabeli dočekali Zvijezdu u narednom kolu.

„Moramo zaboraviti Olimpik i okrenuti se utakmici sa TOŠK-om kako bi što prije vratili pobjedničku euforiju. Kada je igrački kadar u pitanju, Fajić se malo žali na povredu, ali trebao bi biti spreman za TOŠK. Brandao je radio cijelu sedmicu, a protiv Olimpika se osjetilo da je napravio malu pauzu. Ima još nekih sitnih povreda, ali očekujem da svi budu na raspolaganju u nedjelju“, rekao je Ibro Rahimić, šef stručnog štaba.

„U nekim segmentima smo podbacili protiv Olimpika, pogotovo u drugom poluvremenu, ali već u nedjelju protiv TOŠK-a imamo priliku za popravni. Moramo dati svoj maksimum kako bi se vratili sa 3 boda“, rekao je Denis Zvonić, a slićnog razmišljanja je i Mehmed Ćosić :

„Pred nama je teško gostovanje, ali svi se dobro spremamo za tu utakmicu i mislim da možemo na kraju utakmice da izađemo kao pobjednici“.

Glavni sudija utakmice bit će Antoni Bandić iz Gruda. Pomoćnici su Herceglija, Šesto i Sarajkić, svi iz Sarajeva. Delegat utakmice je Okić Mustafa iz Gračanice, dok je posmatrač suđenja Muratović Sead iz Goražda.

Sretno Rođeni !