Rođeni sutra protiv Orašja

Pred nama su utakmice 19. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg će naši Rođeni ugostiti ekipu Orašja. Utakmica se igra u subotu, 31.03.2018. godine od 16h, kao i sve ostale utakmice ovog kola.

Ekipa Orašja, koju sa klupe predvodi Mate Neretljak, odlično je otvorila proljetni dio prvenstva sa maksimalnih 9 bodova, te se tako uključila u borbu za Premijer ligu BiH. Kao domaćini bili su bolji od Bosne (3:2) i Rudara (1:0), dok su kao gosti slavili kod Iskre (3:2). U tri utakmice imaju gol razliku 7:4.

Nakon utakmice sa Veležom, Orašje će u srijedu ugostiti Čapljinu, a zatim ide u goste Igmanu, tako da će naredne utakmice pokazati da li Orašje može još više ugroziti kandidate za Premijer ligu, Zvijezdu i Olimpik.

Rođeni su loše otvorili proljetni dio sa samo dva osvojena boda, tako da se pokazalo da ova ekipa još uvijek nije spremna za vrh tabele. Ipak, motiva za narednu utakmicu neće nedostajati.

tttt

Najstarija navijačka grupa u Bosni i Hercegovini, Red Army, 01.04. slavi svoj 37. rođendan. Utakmica koja se igra dan ranije predstavlja centralni dio proslave rođendana, i svi se nadaju da će dobra igra Rođenih i prva proljetna pobjeda uveličati proslavu, koja je počela u četvrtak a završava u nedjelju raznim aktivnostima.

Za ovu utakmicu trener Ibro Rahimić ne može da računa na Daria i Ćosića, koji imaju problema sa povredama, a suspendovanih igrača nema.

Glavni sudija utakmice je Admir Musić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Šesto, Hercegija i Pavlović. Delegat utakmice je Kahrić Nazif iz Jajca, dok je posmatrač suđenja Lemezović Muraz iz Tuzle.

Sretno Rođeni !