Rođeni sutra protiv Jedinstva traže nastavak pobjedničke serije

24.08.2018.

Pred nama su utakmice 3. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg će naši Rođeni gostovati u Bihaću, kod ekipe Jedinstva. Utakmica se igra na stadionu Pod Borićima sa početkom u 17h.

Jedinstvo je odlično otvorilo sezonu, upisavši dvije pobjede rezultatom 1:0 protiv Bosne i Čapljine. Dolazak novih ljudi u klub je očigledno pokrenuo stvari sa mrtve tačke, trener Jagodić je unio red i disciplinu na teren, tako da se ova utakmica u Bihaću očekuje u odličnom raspoloženju.

Sa druge strane, Rođeni su također prvenstvo otvorili sa dvije pobjede, uz gol razliku 7:2. Iako je na kontu 6 bodova, trener Ibro Rahimić nije u potpunosti zadovoljan igrom, koja može i mora biti još bolja i sigurnija :

„ Nisam bio zadovoljan nakon utakmice sa Goraždem, jer su nam se desile neke negativne stvari. Razlog možda leži u našim glavama, jer su mnogi pomislili nakon utakmice u Čapljini da će sve biti lako. Možda je i dobro da nam se ovo desilo sada, pred dvije jake i važne utakmice protiv Jedinstva i Olimpika, kako bi shvatili da bez maksimalnog zalaganje i timske igre nema dobrog rezultata. Možda su se igrači htjeli dokazati pred svojim navijačima, pa je bilo puno individualnih rješenja, ali u razgovoru sa njima mislim da su shvatili da je tim iznad svih“, rekao je Ibro Rahimić, te se onda okrenuo utakmici sa Jedinstvom :

„Nisam očekivao da će Jedinstvo nakon dvije utakmice imati šest bodova, ali to je dokaz da su se organizirali. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Bosne, imam izvještaj protiv Čapljine, tako da ćemo nakon analize donijeti odluku kako ćemo igrati. Kod njih je trenutno euforija, očekujemo pun stadion, dobru atmosferu i maksimalno zalaganje sa njihove strane, ali smatram kako je igrački kvalitet na našoj strani. Ukoliko mi pružimo svoj maksimum, onda će odlučiti naš kvalitet. Pobjedom nastavljamo seriju i stvaramo dobru atmosferu pred utakmicu protiv Olimpika, koji nam je najveći konkurent ove sezone.“

Golman Veleža, Adnan Bobić, u kratkoj izjavi je rekao kako je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom.
„ Podbacili smo u nekim segmentima igre, nismo ispoštovali naš dogovor, ali najvažnije je da smo pobjedili. U Bihać idemo da se nadigravamo i da ostvarimo novu pobjedu.“

Rođeni su danas otputovali za Bihać, kako bi što spremniji dočekali sutrašnju utakmicu.

Glavni sudija utakmice bit će Semir Sarajkić iz Sarajeva. Pomoćnici su Zahiragić, Šesto i Deljković ( svi Sarajevo ). Delegat utakmice je Džuzdanović Mirsad iz Živinica, a posmatrač suđenja je Anto Sučić iz Nove Bile. Utakmica se igra u subotu, 25.08. sa početkom u 17h.

Sretno Rođeni !