Rođeni sutra protiv Iskre iz Bugojna

13.04.2018.

Vikend koji je pred nama donosi utakmice u okviru 22. kola Prve lige FBiH. Naši Rođeni putuju u Bugojno, gdje će odmjeriti snage sa ekipom Iskre. Utakmica se igra u subotu, 14.04.2018. godine, sa početkom u 16:30h.

Ekipa Iskre je u šest proljetnih kola upisala jednu pobjedu, jedan remi te četiri poraza, uz gol razliku 7:12. Nakon toga, klub je odlučio da dođe do promjene na poziciji Šefa stručnog štaba, a zadatak da Iskru ostavi u Prvoj ligi dobio je Adis Obad. Iskra trenutno zauzima 14. mjesto sa 18 osvojenih bodova.

Rođeni su u prošlom kolu remizirali sa Bosnom, te su tako prokockali priliku da opet uhvate priključak za ekipama iz vrha tabele. Rođeni su u šest proljetnih kola osvojili devet  bodova, uz gol razliku 4-3. Trener Ibro Rahimić za ovu utakmicu može da računa na sve igrače. Jedini koji se malo žali na povredu je Dario, i ostaje da vidimo da li će biti na raspolaganju za ovu utakmicu. Rođeni se nalaze na 5. mjestu sa 35 osvojenih bodova.

iskra2

Picture 1 of 2

Glavni sudija utakmice bit će Semir Sarajkić iz Sarajeva. Pomoćnici su Gluho, Zahiragić i Musić. Delegat utakmice je Kudelić Esad, dok je posmatrač suđenja Bureković Muamer.
Utakmica se igra na stadionu Jaklić u subotu, 14.04.2018. godine, od 16:30h.

Sretno Rođeni !