Rođeni sutra protiv Iskre iz Bugojna

13.04.2018.

Vikend koji je pred nama donosi utakmice u okviru 22. kola Prve lige FBiH. Naši Rođeni putuju u Bugojno, gdje će odmjeriti snage sa ekipom Iskre. Utakmica se igra u subotu, 14.04.2018. godine, sa početkom u 16:30h.

Ekipa Iskre je u šest proljetnih kola upisala jednu pobjedu, jedan remi te četiri poraza, uz gol razliku 7:12. Nakon toga, klub je odlučio da dođe do promjene na poziciji Šefa stručnog štaba, a zadatak da Iskru ostavi u Prvoj ligi dobio je Adis Obad. Iskra trenutno zauzima 14. mjesto sa 18 osvojenih bodova.

Rođeni su u prošlom kolu remizirali sa Bosnom, te su tako prokockali priliku da opet uhvate priključak za ekipama iz vrha tabele. Rođeni su u šest proljetnih kola osvojili devet  bodova, uz gol razliku 4-3. Trener Ibro Rahimić za ovu utakmicu može da računa na sve igrače. Jedini koji se malo žali na povredu je Dario, i ostaje da vidimo da li će biti na raspolaganju za ovu utakmicu. Rođeni se nalaze na 5. mjestu sa 35 osvojenih bodova.

iskra2

Glavni sudija utakmice bit će Semir Sarajkić iz Sarajeva. Pomoćnici su Gluho, Zahiragić i Musić. Delegat utakmice je Kudelić Esad, dok je posmatrač suđenja Bureković Muamer.
Utakmica se igra na stadionu Jaklić u subotu, 14.04.2018. godine, od 16:30h.

Sretno Rođeni !