Rođeni sutra protiv Bosne traže šestu pobjedu zaredom

09.11.2018.

Pred nama su utakmice 14. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg naši Rođeni dočekuju mladu ekipu Bosne iz Visokog. Utakmica je na programu u subotu, 10.11.2018. godine, sa početkom u 13:30h.

Ekipa Bosne, predvođena sa klupe trenerom Ivom Ištukom, u ovu sezonu je ušla sa mladim i neiskusnim igračkim kadrom i bez velikih ambicija, što se na kraju osjetilo na igrama i rezultatima.     U zadnjoj utakmici protiv Bratstva, koju je Bosna izgubila rezultatom 4:0, na terenu od prve minute bilo je 9 mladih igrača ispod 21 godine, a na klupi su bila još 4 mlada igrača.

Na tabeli, Bosna zauzima pretposljednje 15. mjesto sa 9 osvojenih bodova, uz gol razliku 5:20. Kao gosti, u sedam utakmica upisali su sedam poraza uz gol razliku 1:16. A sada je pred njima duel sa liderom na tabeli, Veležom, koji ima najefikasniji napad 37 golova i najboljim strijelcem lige, Nusmirom Fajićem, koji već na svom kontu ima 17 golova.

Rođeni iz utakmice u utakmicu pokazuju da s pravom gaje ambicije za ulazak u Premijer ligu BiH. Trenutno su u odličnoj formi sa pet pobjeda zaredom, a protiv Bosne se očekuje nastavak pobjedničke serije. Kada je u pitanju igrački kadar, trener Ibro Rahimić za ovu utakmicu ne može da računa na suspendovanog Samira Zeljkovića. Treninzima se vratio Behram, ali još je rano za njegov povratak na teren.

Glavni sudija utakmice je Mujkić Edin iz Doboj Istoka. Pomoćnici su mu Čehaja, Čolić i Topuzović. Delegat utakmice je Drljević Mensud iz Goražda, dok je posmatrač suđenja Kundo Salem, također iz Goražda.

_ _ _ _ _ _ _ _ _  _

Jutros je u 10:16h obilježena 25. godišnjica od rušenja Starog mosta. Svoj doprinos u obilježavanju dali su i članovi Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”.

#MUSVDG