Rođeni sutra pred imperativom pobjede protiv Slavena

Pred nama su utakmice 9. kola Prve lige FBiH. Naši Rođeni će sutra ( subota, 30.09. ) ugostiti ekipu Slavena iz Živinica. Utakmica se igra na Stadionu Rođeni sa početkom u 15:30h.

Ekipa Slavena nakon 8. odigranog kola zauzima 8. mjesto sa osvojenih 12 bodova. Nalaze se u pozitivnoj seriji od četiri utakmice, u kojim su upisali tri pobjede i jedan remi. Od toga, dvije pobjede su upisali kao gosti ( Iskra i Rudar K. ), dok su kući savladali Jedinstvo i remizirali protiv Olimpika u zadnjem kolu, kada je bilo 1:1. U svojim redovima imaju najboljeg strijelca Prve lige, Mirnesa Salihovića, koji na svom kontu ima osam golova, i od njega će sutra prijetiti najveća opasnost.

Rođeni se trenutno nalaze na 9. mjestu sa 11 bodova, jedan manje od sutrašnjeg protivnika. Fudbaleri Veleža su u zadnjem kolu odigrali utakmicu ispod svojih mogućnosti, tako da je poraz u Kaknju bio neminovan. Poraz i sama prezentacija na terenu malo su poremetili atmosferu u i oko ekipe, zbog čega se sutra Rođeni nalaze pred imperativom pobjede.  Zbog suspenzije trenera Rahimića, i u narednoj utakmici uz prvog pomoćnika, Mustafu Kodru, sjedit će Avdo Kalajdžić.

Utakmicu sudi Roman Balić iz Bihaća, sa pomoćnicima Velićem, Kontom i Muslićem. Delegat je Alibašić iz Sarajeva, dok je posmatrač Tabak iz Tomislavgrada.

Sretno Rođeni !