Rođeni sutra domaćini Željezničaru

Sutra, 11.02.2018. godine, na rasporedu je prijateljska utakmica između FK Velež i FK Željezničar, a u okviru priprema za proljetni dio sezone 2017/18.

Ova utakmica Plavima će poslužiti kao generalna proba pred početak proljetnog dijela Premijer lige BiH, kada će 17.02. gostovati kod ekipe Krupe. Željezničar je dio priprema odradio u Turskoj, gdje su u zadnjoj utakmici doživili težak poraz od Zorye (0:5), tako da će sigurno protiv Rođenih odigrati maksimalno, kako bi sa što boljom atmosferom ušli u sezonu, u kojoj imaju velike ambicije.

Za Rođene, koji su do sada odigrali šest utakmica, naredna utakmica protiv lidera Premijer lige predstavlja najteži mogući ispit pred nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH. Zbog toga, sutra se može očekivati „prava“ utakmica, gdje neće biti izmjena kao u proteklim utakmicama.

Trener Ibro Rahimić, sa svojim pomoćnicima Kodrom, Melherom i Trnovcem, nema većih problema kada su povrede u pitanju, i nadamo se da će tako biti i nakon sutrašnje utakmice, kako bi obje ekipe kompletne ušle u sezonu.

Utakmica se igra od 14h na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni. Za sve one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju utakmici, City tv je osigurao direktan prenos.

Također, sutra će naši pretpioniri, pioniri i kadeti biti gosti vršnjacima iz Akademije FK Sarajevo. Utakmice će se igrati od 10h u trening centru Sarajeva, u Butmiru.

Sretno Rođeni !