Rođeni spremni za duel sa Olimpikom, Klarić novi Rođeni

Iza fudbalera Veleža su pripreme koje su počele prozivkom 27.06.2017. godine koja je obavljena na Stadionu Rođeni.

U tom periodu odigrane su mnoge prijateljske utakmice koje su pokazale dobre i neke loše strane na kojima će stručni štab na čelu sa Ibrom Rahimićem raditi i u budućnosti.

Subota koja je pred nama donosi otvaranje sezone u Prvoj ligi FBiH na Stadionu Rođeni. Voljom žrijeba odlučeno je da to bude Olimpik, tako da će ljubitelji fudbala u Mostaru prisustvovati odmah na početku derbiju Prve lige.

Kapiten Rođenih, Denis Zvonić, zadovoljan je kako su odrađene pripreme :

„ Pripreme su dobro prošle. Trenirali smo dosta dobro, jako, i u isto vrijeme odigrali par dobrih prijateljskih utakmica koje su nam donijele i dva osvojena turnira. Voljom žrijeba prvo kolo igramo odmah sa jednim od konkurenata za ulazak u Premijer ligu, Olimpikom, ali smatram da spremno dočekujemo tu utakmicu“, rekao je Zvonić, pa dodao :

„ Siguran sam da će naši navijači u subotu biti 12. igrač i da će stadion biti ispunjen i obojen u crveno. To će nama, igračima, biti samo još jedan dodatni motiv da ostavimo srce na terenu i damo 120% svojih mogućnosti, kako bi na kraju svi zajedno slavili pobjedu, koja bi nam puno značila za nastavak prvenstva i veliku borbu koja je pred nama.“

zvona

Na kraju, Zvonić se još jednom zahvalio navijačima, KN Red Army, na nagradi koju su mu dodijelili, i koja će biti motiv i odgovornost više u sezoni koja je pred nama.

U međuvremenu, nakon što je zadovoljio u pripremnim utakmicama, Ildar Klarić potpisao je ugovor sa FK Velež za sezonu 2017/18.

Ildar Klarić rođen je 16.05.1995.godine u Mostaru. U svojoj karijeri nastupao je za Bosnu Visoko, Zrinjski, Olimpik, Sarajevo, dok je zadnju sezonu proveo u redovima Branitelja. Igra na poziciji krilnog napadača, a po potrebi može igrati i u samom vrhu napada.