Rođeni slavili protiv Širokog u generalnoj probi pred početak sezone

Danas je na Stadionu Rođeni odigrana prijateljska utakmica protiv Širokog Brijega, koja je igračima Ibre Rahimića poslužila kao generalna proba pred utakmicu sa Olimpikom.

Sa druge strane, trener Širokog, Goran Sablić, pružio je šansu igračima koji su do sada imali manju minutažu. Na kraju, slavili su Rođeni rezultatom 2:1.

Rođeni su krenuli u sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Isić, Zvonić, Ćosić – Vasić, Panesso – Klarić, Handžić, Mujezinović – Brandao.

Utakmicu bolje otvaraju gosti, koji preko Jurića dolaze do gola u 1. minuti. Nakon toga, gosti su igrali bolje, ali kako je vrijeme prolazilo, Rođeni su polako preuzimali incijativu.

U 18. minuti Velež lijepim golom Ildara Klarića dolazi do 1-1. Do kraja poluvremena, Velež dolazi i do drugog gola. Klarić sa desne strane ubacuje loptu pred gol gostiju, koju nespretnom reakcijom Nikić sprovodi u vlastitu mrežu.

Drugo poluvrijeme Rođeni su krenuli bez izmjena u prvih 11. Na početku, Rođeni su u dva navrata zaprijetili golu gostiju, ali bez uspjeha.

Ipak, kako je vrijeme prolazilo, trener Rahimić je priliku za igru dao i drugim igračima. U igru su ušli Memić, Tatar, Gosto, Obradović, Alikadaić i Skuloski, dok su teren napustili Isić, Klarić, Brandao, Vasić, Zvonić i Handžić.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, tako da je konačan rezultat ostao 2:1 za Velež.

U subotu, 05.08.2017. godine, od 17:30h Velež otvara sezonu u Prvoj ligi Federacije utakmicom protiv Olimpika na Stadionu Rođeni.