Rođeni remizirali sa Igmanom

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Igmana. Na kraju, završilo je remijem, 2-2.

Velika kiša koja je danas padala napravila je probleme ekipama, jer se dva puta mjenjala lokacija, tako da se na kraju igralo na pomoćnom terenu.

Rođeni su krenuli u sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Isić, Zvonić, Ćosić – Panesso, Vasić – Tatar, Handžić, Mujezinović – Brandao.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Veležu, koji je golovima Tatara i Brandaa poveo 2:0. Brz protok lopte, presing, visoko stajanje na terenu donijelo je Rođenim sigurnu prednost.

Ipak, u drugom poluvremenu smo gledali sličnu situaciju, ali u obrnutim ulogama. Igman je odlično odigrao drugo poluvrijeme, i golovima Sultanića i Bešića stigao do 2-2. Priliku za igru u drugom poluvremenu su dobili Memić, Avdić, Klarić, Alikadić i Ovčina koji je u jednom nezgodnom duelu sa golmanom Igmana zadobio povredu ramena, koja zahtjeva pregled i snimanje.

Na kraju, prema prikazanom na terenu najrealniji rezultat, 2-2.

Do početka prvenstva i utakmice sa Olimpikom 05.08.2017. godine Rođeni će odigrati još jednu utakmicu koja će poslužiti kao generalna proba. U narednim danima će se dogovoriti datum, satnica i protivnik.