Rođeni protiv Metalleghea traže nova tri boda i nastavak pobjedničke serije

28.09.2018.

Pred nama su utakmice 8. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg će naši Rođeni ugostiti ekipu Metalleghea iz Jajca. Utakmica koja se igra sa početkom u 15:30h.

Ekipa Metalleghea nakon 8. kola zauzima 14. mjesto sa 5 osvojenih bodova, uz gol razliku 6:7. U zadnjem kolu su kao gosti doživili poraz od Zvijezde rezultatom 3:2. Po mnogima, trenutni rezultati nisu pravo mjerilo kvalitete ekipe, a ostaje da vidimo kako će igrači reagovati nakon odlazka trenera Selimovića početkom sedmice.

Rođeni su se nakon dva remija bez golova protiv Olimpika i TOŠK-a mukotrpnim radom uspjeli vratiti na pobjedničke staze. Pobjede protiv Zvijezde i Slavena, te kvalitetna igra protiv Sarajeva vratili su samopouzdanje u i oko ekipe. Ipak, zadnja utakmica je pokazala da ne smije doći do opuštanja niti jedne sekunde, tako da se protiv Metalleghea od prve minute traže novi golovi i nova tri boda pred svojim navijačima.

Trener ekipe, Ibro Rahimić, na raspolaganju ima sve igrače osim suspendovanog Kuduzovića. Očekuje se da na teren izađe vrlo ofanzivna ekipa, kako bi se što prije utakmica odvela u mirne vode, te na taj način što bolje pripremila naredna utakmica protiv Rudara iz Kaknja.

Glavni sudija utakmice bit će Topuzović Elvedin iz Tuzle. Pomoćnici su Čejvnović, Velić i Kovačević. Delegat utakmice je Anto Kobaš iz Tolisa, a posmatrač suđenja Salem Kundo iz Goražda.

Sretno Rođeni !