Rođeni pred serijom od šest prijateljskih utakmica do početka prvenstva

Iza fudbalera Veleža i stručnog štaba je skoro mjesec dana treniranja, i već pet odigranih utakmica, koje su pokazale dobre i loše strane, na kojima će ekipa nastaviti da vrijedno radi kako bi što spremnija dočekala nastavak prvenstva i gostovanje Olimpiku (03.03.2018.) 

Do početka prvenstva je nešto manje od mjesec dana, a do tada Rođeni će odigrati još šest utakmica.  Od toga, dvije su na rasporedu u ovoj sedmici.

U srijedu, 07.02.2018. godine, na rasporedu je nova prijateljska utakmica protiv FK Igmana, koji se od danas nalazi na mini pripremama u Mostaru. Utakmica će se igrati od 13h na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni, a namjera stručnog štaba na čelu sa Ibrom Rahimićem je da se u ovoj utakmici pruži malo veća minutaža onim igračima koji su da sada igrali manje.

Nakon toga, u subotu 10.02.2018. godine, Rođeni će ugostiti lidera Premijer lige BiH, ekipu Željezničara, kojem će to biti generalna proba pred početak proljetnog dijela prvenstva, kada će gostovati kod ekipe Krupe (17.02). Utakmica će se igrati na pomoćnom terenu od 14h.

U srijedu, 14.02.2018. godine, Rođeni će odmjeriti snage sa ekipom Iskre iz Bugojna (14h). Nakon toga, 16.02. dolazi duel protiv Metalleghea (14h), a u nedjelju 18.02. gost na pomoćnom terenu bit će ekipa GOŠK-a iz Dubrovnika (14h).

Na kraju, u subotu 24.02.2018. godine, kao generalna proba pred početak prvenstva, odigrat će se utakmica između Veleža i Bosne iz Visokog. Kako sada stvari stoje, igrat će se na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni.

Sretno Rođeni !