Rođeni pred nezgodnim gostovanjem Rudaru iz Kaknja

04.10.2018.

Pred nama su za vikend utakmice 9. kola Prve lige FBiH, u okviru kojeg naše Rođene čeka nezgodno gostovanje kod ekipe Rudara iz Kaknja. Utakmica je na rasporedu u subotu, 06.10.2018. godine od 15:30h.

Rudar Kakanj nakon 8. kola ima 13 osvojenih bodova uz gol razliku 13:16, što je dovoljno za 7. mjesto na tabeli. Kao domaćini odigrali su četiri utakmice, u kojima su upisali dva poraza (Metalleghe 0:3 p.f. i Čapljina 0:2), i dvije pobjede (Bratstvo 4:1, TOŠK 3:2).
U zadnjem kolu su kao gosti doživili težak poraz u Živinicama protiv Slavena, bilo je 4:0. Jučer su u okviru 1/8 finala Kupa BiH igrali protiv Sarajeva, koje je nakon boljeg izvođenje penala prošlo dalje, nakon što je u regularnom vremenu bilo 0:0.

Rođeni su u prošlom kolu na svome terenu odigrali samo 0:0 sa ekipom Metalleghe, tako da je propuštena dobra prilika da se napravi mala zaliha bodova. Ipak, vremena za žaljenje nema i misli se okreću prema Rudaru :

„Čitavu prošlu sedmicu sam upozoravao na Metalleghe, kao da sam predosjetio. Protiv Olimpika su izgubili u zadnjim sekundama, protiv Zvijezde nisu zaslužili da izgube i kao da im se to vratilo protiv nas. Mi smo neozbiljno ušli u utakmicu, previše smo griješili, a Metallghe je pokazalo da su fizički dobro spremni i da stanje na tabeli nije pravo mjerilo ekipe. Desilo se što se desilo, nemamo izbora, moramo prijeći preko ovoga. Izgubili smo dva važna boda i sada se moramo okrenuti utakmici protiv Rudara“, rekao je trener Ibro Rahimić, te nastavio :

„Znam dosta igrača, jer su već bili kod mene u Mladosti. Izgubili su prošlu utakmicu protiv Slavena 4:0, ali znaju dobro odigrati, tako da dosta variraju. Sigurno će biti dobro motivisani, kao i svi koji igraju protiv nas. Čeka nas teška utakmica, nadam se da će igrači puno ozbiljnije shvatiti utakmicu nego kao protiv Metalleghea. Ako pružimo svoj maksimum, onda se nadam dobrom rezultatu.“

Kada je u pitanju igrački kadar, osim suspendovanog Kuduzovića kojem će ovo biti zadnja utakmica kazne, nema ozbiljnih povreda :

„ Kada su u pitanju igrači, Biševca malo muče leđa ali ništa posebno, Mrgan je počeo sa treninzima nakon što je propustio prošlu sedmicu. Uvijek imamo nekih sitnih problema koji se pojave, a kako i zašto se oni pojave nekad ni sam ne mogu dokučiti. Ipak, do subote očekujem da svi budu na raspolaganju.“

Glavni sudija utakmice je Ilija Živković iz Orašja. Pomoćnici su Čolić, Kahrić i Bajraktarević. Delegat utakmice je Miro Pandžić iz Sarajeva, dok je posmatrač suđenja Anto Sučić iz Nove Bile.

Sretno Rođeni !