FK Velež Mostar

S optimizmom i vjerom u trijumf, trener Dean Klafurić i Edo Vehabović najavili su meč 20. kola u kojem naš tim za protivnika ima Borac iz Banja Luke. Klafurić je u uvodu apostrofirao poziciju Borca, koji meč dočekuje kao lider, kazavši i kako tim iz Banja Luke neosporno ima kvalitet, te da je pred Rođenima zahtijevan meč.

– Nadam se da ćemo navijačima priuštiti zadovoljstvo. Ovakve utakmice su dodatni motiv za igrače i sve nas, te se nadamo i radujemo fudbalskom spektaklu, rekao je Klafurić.

Jesenas je imao priliku predvoditi tim na meču u Banjoj Luci u kojem su Rođeni poraženi s 2:0.

– Svaka utakmica ima nešto svoje i sumnjam da će sutra biti onako kako je bilo u Banjoj Luci. Imali smo igrača manje 70 minuta, ali bez obzira na to, kao i na činjenicu da se timovi nisu značajno mijenjali, te da igramo istim stilom, sumnjam da će biti ista utakmica kao gore. Ne ponavljaju se baš tako utakmice, u fudbalu je mnogo kombinacija i tehničih elemenata, što ga čini posebnim, dodao je.

Najavio je i da će igrači biti maksimalno fokusirani na utakmicu i da ih tenzije ne mogu poremetiti.

– Svi oni su karakterni i uvijek u mislima samo na nogometnom terenu, naveo je Klafurić.

Velika su i očekivanja Ede Vehabovića, koji ove sezone posebno dobro igra na velikim utakmicama.

– Dolazi nam lider prvenstva i tim koji ima kvalitet. Ovdje niko nije favorit, pa ni Borac, pa se nadam ostvarenju željenog rezultata, izjavio je Vehabović.

Meč se igra sutra na stadionu “Rođeni“ u Mostaru s početkom od 16 sati.
Sretno Rođeni!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
23 Februara, 2024
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *