Danas je u Antalyi odigrana prijateljska utakmica između FK Velež i FC Akzhayik iz Kazahstana, što je četvrta utakmica u okviru zimskih priprema za nastavak sezone 2021/22, a prva u Turskoj. Na kraju, Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 3:2.

Rođeni su igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ćosić, Isić, Bajrić, Radović – Radovac, Pršeš – Dejanović, Anđušić, Zajmović – Haskić.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Veležu, koji je sa dva gola Nermina Haskića i jednim Dženana Zajmovića otišao na odmor sa vodstvom od 3:0.

U drugom poluvremenu desio se pad koncentracije, te FC Akzhayik smanjuje na 3:2. Priliku za igru početkom drugog poluvremena dobili su Zvonić, Zeljković, Hasanović, Vehabović, Brandao i Džanković, a iz igre su izašli Isić, Bajrić, Dejanović, Haskić, Zajmović i Pršeš.

Zbog prigovora sudija je pokazao crveni karton Mehmedu Ćosiću, ali s obzirom da se radi u pripremnim utakmicama, Rođeni nisu ostali sa igračem manje, već je ušao mladi Tarik Šikalo. Ubrzo je priliku za igru dobio Ajdin Drina, koji je zamijenio Radovca.

Na kraju, završeno je pobjedom Veleža 3:2.

Nova utakmica je na programu 10.02.2022. godine kada će protivnik biti NK Veres Rivne iz Ukrajine.

Fazlija Puzic
5 Februara, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *