Rođeni nastavljaju sa treninzima, u srijedu protiv Vorskala U-21

04.02.2019.

Nakon jučerašnje dobre igre i sigurne pobjede protiv Farula (3:1), Rođeni nastavljaju sa pripremama. Jutros je odrađen regeneracijski trening na plaži, dok je u poslijepodnevnim satima na programu trening na terenu.

Adnan Bobić, koji danas slavi 32. rođendan, zadovoljan je kako pripreme protiču:

„Jučer smo odigrali dobru utakmicu, u kojoj smo pokazali koliko znamo i možemo. Drago mi je što je veliki broj igrača dobio priliku za igru. Ipak, smatram kako prostora za napredak još ima, te da možemo još bolje da odigramo“, rekao je Bobić, pa nastavio:

„Umora ima, ali to je sasvim normalno jer se nalazimo u periodu kada se mnogo trenira, tako da se ne žalimo. Ono što je najvažnije je da nemamo problema sa povredama i da svi rade punim intezitetom“, rekao je slavljenik Adnan Bobić.

Seid Behram, strijelac dva gola protiv Farula, zahvalan je klubu na uslovima za pripreme:

„Jako sam zahvalan klubu što smo dobili priliku raditi u ovakvim uslovima. Atmosfera u ekipi je odlična i siguran sam ako nastavimo ovako raditi, da je pred nama svijetla budućnost“, rekao je Behram, te se dotakao svoje forme:

„Polako se vraćam u formu nakon pauze zbog neugodne povrede, koju sam imao na kraju jesenjeg dijela sezone. Na svakom treningu dajem 100% od sebe kako bi početak prvenstva dočekao spreman“, rekao je Seid Behram.

Rođeni će i sutra imati dva treninga, dok je u srijedu 06.02.2019. godine na rasporedu nova prijateljska utakmica. Protivnik će biti mlada ekipa Vorskale iz Ukrajine.

#MUSVDG