Rođeni nakon kratkog odmora nastavljaju sa treninzima, u subotu protiv Širokog Brijega

12.02.2019.

Nakon povratka iz Turske i kratkog odmora, Rođeni nastavljaju sa treninzima i pripremama za proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH za sezonu 2018/19.

Do početka sezone i utakmice protiv Čapljine, koja je na rasporedu 02.03.2019. godine u 15h, šef stručnog štaba Veleža, Ibro Rahimić, planira da se odigraju još četiri utakmice u kojima bi priliku za igru dobili svi igrači koji su trenutno na raspolaganju.

Prva utakmica koja je na rasporedu trebala bi se odigrati u petak, 15.02.2019. godine u 15h, protiv SC Znojmo, ekipe koja se takmiči u drugoj ligi Češke. Želja stručnog štaba Veleža je da se utakmica odigra na prirodnoj podlozi, tako da se razmišlja o terenu FK Bjelopoljac. U toku su posljednje pripreme i rješavanje administrativnih problema vezanih za utakmicu, nakon čega će biti definitivno potvrđena utakmica.

Nakon toga, u subotu 16.02.2019. godine, na programu je gostovanje kod NK Široki Brijeg. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, igralo bi se na Pecari. U suprotnom, mjesto odigravanja utakmice bit će trening kamp „Musa – Karačić“ na Mostarskom blatu. Početak utakmice zakazan je za 14h. Navedena utakmica poslužit će ekipi Širokog Brijega kao generalna proba pred nastavak sezone u okviru Premijer lige BiH i utakmice protiv Zrinjskog.

Naredna sedmica također donosi dvije utakmice. U srijedu, 20.02.2019. godine sa početkom u 15h, na programu je utakmica protiv FK Klis, kojem će to biti generalna proba pred nastavak takmičenja u okviru Kupa BiH, koji je na programu 27.02.2019. godine.

Na kraju, u subotu 23.02.2019. godine, Rođeni će u utakmici protiv FK Rudar Kakanj (15h vjerovatna satnica) imati generalnu probu pred nastavak sezone u okviru Prve lige FBiH. U narednom periodu će se odrediti mjesto odigravanja utakmica.

Sretno Rođeni!

#MUSVDG