Rođeni krenuli sa pripremama, tri nova igrača se priključila ekipi

Prozivkom koja je bila zakazana u 8:30h i prvim treningom na Stadionu Rođeni krenule su pripreme za novu 2017/18 sezonu.

Stručnom štabu na čelu sa Ibrom Rahimićem odazvali su svi igrači koji su završili prošlu sezonu, osim Uzuna, Cenaja, Volodera, Jakupovića, Mahinića i Demića sa kojima se neće nastaviti saradnja. Opravdano odsutni bili su Ćosić i Nukić, koji će se brzo priključiti ekipi, te Količić koji je povrijeđen.

Na treningu su bili pristuni i novi igrači, a radi se o Elmiru Kuduzoviću, Radovanu Vasiću i Minelu Doljančiću.

pojačanja

Picture 1 of 1

Elmir Kuduzović rođen je 28.02.1985. godine u Tuzli. Ponikao u Radničkom iz Lukavca, nastupao je još za Željezničar, Sloboda, Čelik, Zvijezda Gradačac, Čelik iz Nikšića. Prije dolaska u Velež igrao je Bratstvu iz Gračanice. Igra na poziciji lijevog beka, ali u svojoj karijeri igrao je i u sredini odbrane, kao i u veznom redu.

Radovan Vasić rođen je 27.07.1993. godine u Zvorniku. Zadnju sezonu igrao je za FK Drina. Po vokaciji, igrač je sredine terena.

Minel Doljančić rođen je 30.06.1996. godine u Tuzli. Zadnju sezonu odigrao je u timu Zvijezde iz Gradačca, a igra na poziciji desnog beka, a po potrebi može odigrati i kao zadnji vezni.

Također, u narednim danima će se pružiti prilika i igračima koji su došli na probu, kako bi se pokušali izboriti za svoj status.

2

Picture 1 of 1

Ekipa za sada ostaje u Mostaru, radit će se dva puta dnevno, ujutro i navečer.