Rođeni danas protiv Travnika za nova tri boda

Danas, 03.09.2017. godine na rasporedu su utakmice 5. kola Prve lige FBiH. Naši Rođeni će kao domaćini odmjeriti snage protiv ekipe Travnika, sa početkom u 16:30h.

Nakon četiri odigrana kola Velež se nalazi na 10. mjestu sa 4 osvojena boda. U zadnjem kolu Rođeni su remizirali u Orašju, bilo je 1:1, te sa nova tri boda žele da nastave sa dobrim rezultatima.

Travnik se trenutno nalazi na samom dnu tabele, sa osvojena 2 boda, zajedno sa ekipama Metalleghea i Slavena iz Živinica. U zadnjem kolu su kao domaćini poraženi od ekipe Rudara iz Kaknja rezultatom 2:0.

Zbog trenutne situacije na tabeli, Rođeni se smatraju favoritom, a Kerim Tatar je uvjeren da će tu ulogu sutra opravdati na terenu:

„ Nakon malo slabijeg ulaska u prvenstvo polako ulazimo u formu. Sa ekipom Travnika smo igrali na turniru u Fojnici gdje smo ih nadigrali, ali to trebamo da ponovimo i sutra te tako nastavimo niz dobrih rezultata. Tabela pokazuje da Travnik trenutno nije u dobroj formi, i siguran sam da uz maksimalno zalaganje nas igrača i podršku naših navijača sa tribina pobjeda neće izostati.“

Glavni sudija utakmice je Franjo Jelić iz Širokog Brijega, sa pomoćnicima Konta i Grebenar iz Livna, dok je 4. sudija Sarajkić iz Sarajeva. Delegat utakmice je Mujkanović iz Lukavca, dok je posmatrač suđenja Mrković iz Sarajeva.

Ovom prikom našem Kerimu želimo sretan 21. rođendan, puno zdravlja i golova za naše Rođene.