Rođeni sutra u Visokom

Sutra se igra 28. kolo Prve lige Federacije BiH, u kojem Velež gostuje u Visokom protiv Bosne.

Bosna Visoko je sve do prošlog kola bila vodeća ekipa Prve lige FBiH, ali je porazom u Orašju protiv istoimene ekipe pala na drugo mjesto. GOŠK je iskoristio poraz Bosne, te pobjedom u Kaknju protiv Rudara zasjeo na prvo mjesto sa jednim bodom prednosti.

Zbog toga, Bosna sutra protiv Veleža pred sobom ima veliki imperativ za tri boda kako bi ostala u igri za Premijer ligu, dok sa druge strane Rođeni traže nove bodove sa kojim bi potvrdili opstanak u Prvoj ligi.

Kod domaćina, trener Ivo Ištuk neće imati na raspolaganju Almira Ćubaru, Denisa Canu i Adina Čivu. Kod Rođenih, nakon odrađene suspenzije se vračaju Zvonić i Ovčina, Memić se oporavlja od povrede zgloba, dok je Količić i dalje van stroja.

Glavni sudija sutrašnje utakmice je Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici su mu Šesto (Sarajevo), Hadžavdić ( Goražde ) i Kasupović ( Bihać ). Delegat je Drljević iz Goražda, dok je posmatrač Hasanović iz Sarajeva.

Utakmica se igra sutra, 24.05.2017. godine od 17:30h, na stadionu Luke u Visokom. Odlukom Takmičarske komisije NSFBiH, utakmica će biti u direktnom prenosu na City televiziji.