Rođeni sutra protiv Zvijezde za potvrdu opstanka u Prvoj ligi FBiH

Pred nama je sama završnica takmičenja u okviru Prve lige Federacije BiH.

Sutra, 27.05.2017. godine od 17:30h, na rasporedu je 29. kolo u okviru kojeg naši Rođeni dočekuju ekipu Zvijezde iz Gradačca.

Samo oni koji su svakodnevno bili uz Klub znaju koliko je ovo bila teška sezona puna stresa, nervoze i mukotrpnog rada za spas Kluba, a zatim i za opstanak u ovom rangu takmičenja. Prvi cilj je ispunjen dolaskom novih ljudi u UO krajem jula 2016. godine, a za drugi je potrebno još samo tri boda, kako bi se pakleno proljeće završilo na radost svih onih kojima je Velež u srcu.

Najbolja prilika za nova tri boda Rođeni imaju sutra protiv Zvijezde, koja je pobjedom u prošlom kolu protiv Orašja praktično osigurala opstanak, s obzirom da u zadnjem kolu dočekuju Novi Travnik.

Na početku drugog dijela sezone nije bilo puno onih koji su vjerovali da se Rođeni mogu vratiti iz teške situacije. Rođeni su bili na 15. mjestu sa samo 13 bodova. Ipak, odlično odrađene pripreme i uz par pojačanja, Rođeni su jedna od najboljih ekipa proljetnog dijela prvenstva.

Rođeni su u srijedu protiv Bosne iz Visokog osvojili vrlo vrijedan bod i prikazali puno bolju igru nego što je bilo na zadnjem gostovanju u Čapljini. Igrači, koji su u pogonu od 9. januara 2017. godine, svjesni su važnosti sutrašnje utakmice i sigurno će dati svoj maksimum da sutra obraduju svoje navijače koji su uz njih bili cijelu sezonu.

Trener Rahimić ne može da računa samo na povrijeđenog Količića, dok kod gostiju zbog suspenzije nema Doljančića i Petrića.

Sudija utakmice je Marin Pavlović iz Ljubuškog. Pomoćnici su mu Redžović ( Sarajevo ), Hadžavdić ( Goražde ) i Malkić ( Vogošća ). Delegat je Ljuban Frljić iz Viteza dok je posmatrač Mustafa Tabak iz Sarajeva.

Sretno Rođeni !