Rođeni sutra protiv Jedinstva

Fudbaleri Veleža sutra, 11.03.2017. godine, u okviru 17. kola Prve lige FBiH igraju u Bihaću protiv ekipe Jedinstva. Obje ekipe su remizirale u prošlom kolu. Jedinstvo je remiziralo u Orašju, dok su Rođeni igrali bez golova protiv Travnika.

Prije odlaska u Bihać, igrači su jutros odradili trening lakšeg inteziteta na glavnom terenu. U odnosu na prošlu utakmicu, roster ekipe se povećao za još dva igrača. Pravo nastupa, nakon što je uspješno završena procedura, dobili su Ubiratan Brandao de Souza i Drilon Cenaj.

Drilon Cenaj rođen je 12.09.1997. godine u Đakovici. Ponikao u akademiji FK Sarajeva, nakon čega odlazi u Italiju. Tamo je prvo nastupao za juniore Chieva, da bi zatim prešao u Salernitanu. Po vokaciji, igra na poziciji ofanzivnog veznog.

Ubiratan Brandao de Souza rođen je 01.11.1995. godine u Vera Cruzu, Brazil. Trener Rahimić ga je u prijateljskim utakmicama koristio na poziciji napadača.

Trener Rahimić za sutrašnju utakmicu računa na slijedeće igrače : Abdihodžić, Tipura, Krcić, Petrović, Mahinić, Zvonić, Memić, Mrgan, Rodrigo, Avdić, Ćosić, Cenaj, Brandao de Souza, Ćemalović, Handžić, Tatar, Mujezinović, Isić.

Nažalost, van ekipe zbog povreda su Panesso, Ovčina, Uzun, Alikadić i Količić.  Juniori Gosto, Rahimić, Halilović i Obradović ostali su na raspolaganju juniorskoj selekciji, koja sutra zajedno sa kadetima gostuje u Prozor – Rami.

Utakmica se igra sutra, 11.03.2017. godine, od 15 sati.  Glavni sudija je Avdić iz Kalesije, delegat je Kahrić iz Jajca, dok je posmatrač suđenja Bačinović iz Tešanjke.

Sretno momci, i srce na teren !